NNEB21007U Sundhed, ernæring og livskvalitet B
Health, Nutrition and Quality of Life B
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Kurset bygger på et projektarbejde, hvor de studerende trænes i en videnskabelig proces og fremstillingsform. Forskere på NEXS og IFRO tilbyder vejledning indenfor et antal emner, der ligger i forlængelse af rammerne af kurset ”Sundhed, ernæring og livskvalitet A”, som også ligger i blok 3. Det anbefales derfor at tage begge kurser. Projektarbejdet er centreret omkring udarbejdelse af en rapport, som fremlægges og forsvares ved en mundtlig eksamen. Formålet med kurset er at lære de studerende at udarbejde mål og hypoteser, arbejde med problemanalyse, indsamle, vurdere og analysere relevant videnskabelig litteratur. Desuden skal de studerende arbejde med skriftlig og mundtlig formidling af deres arbejde med den videnskabelige litteratur samt konkludere og perspektivere indenfor et biologisk- eller sociologisk-ernæringsfagligt område.
Viden
- At de studerende opnår viden og kendeskab til, hvordan man udarbejder og formidler en videnskabelig rapport.
Færdigheder:
- Kunne identificere, formulere, dokumentere og analysere et fagligt problem.
- Udføre en systematisk litteratursøgning, indsætte referencer, og lave referenceliste.
- Kunne analysere samt skriftligt og mundtligt sammenfatte og formidle den fundne videnskabelige litteratur.
Kompetencer:
- At blive i stand til at formidle og diskutere en videnskabelig rapport.
Kursuslitteratur oplyses på Absalon inden kursusstart.
- Kategori
- Timer
- Forelæsninger
- 6
- Projektarbejde
- 182
- Vejledning
- 16
- Eksamen
- 2
- I alt
- 206
Løbende feedback fra projektvejleder undervejs i projektudarbejdelsen, mundtlig feedback ved midtvejsseminar fra vejleder og kursusundervisere.
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Mundtlig prøve, 20 minutterSkriftlig aflevering
- Prøveformsdetaljer
- Mundtlig prøve på baggrund af projektrapport - ca 10 min præsentation efterfulgt af 10 min eksamination
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere.
Skriftlig opgave og mundtlig eksamen bedømmes af projektvejleder, kursusansvarlig og en intern censor. - Reeksamen
Samme som ordinær eksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NNEB21007U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- C
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning – medmindre du tilmelder dig i eftertilmeldingsperioden (BA og KA) eller som merit- eller enkeltfagsstuderende.
Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institutter
- Institut for Idræt og Ernæring
- Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Henrik Friis (3-787682507e7588833e7b853e747b)
- Benedikte Grenov (3-727782507e7588833e7b853e747b)
Undervisere
Forskere på NEXS og IFRO tilbyder vejledning indenfor et antal emner, der ligger i forlængelse af rammerne af kurset ”Sundhed, ernæring og livskvalitet – A”.