NFOB15007U Grundlæggende celle- og molekylærbiologi
Basic Cell and Molecular Biology
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring - obligatorisk
I kurset gennemgås den prokaryote og eukaryote celles opbygning, membranstruktur og transport, inter- og intracellulær signalering, exo- og endocytose, Mendels love, molekylær genetik, kromosomer, DNA, RNA, gener, replikation, transskription, translation, mutationer og epigenetik.
Beskrivelse:
Formålet med kurset er at give den studerende en grundlæggende viden indenfor celle- og molekylærbiologi med relevans for mikrobiologi, biokemi, ernæring, fysisk aktivitet og sundhed.
Når kurset er gennemført forventes de studerende at kunne:
Viden:
- Udtrykke viden om prokaryote celler
- Udtrykke viden om eukaryote (gær og mammale) celler
- Udtrykke viden om genetik
- Forstå cellemembranens opbygning og transport
- Forstå opbygning og informationsvideregivelse fra arvematerialet, herunder grundlæggende forståelse af replikation, transskription og translation
Færdigheder:
- Anvende databaser (såsom ENSEMBLE) med relevans for celle- og molekylærbiologi
- Demonstrere basale molekylær- og cellebiologiske laboratorieteknikker
- Analysere og vurdere data fra molekylære og cellebiologiske studier
Kompetencer:
- Diskutere og formidle celle- og molekylærbiologisk viden med relevans for fødevarer, biokemi og ernæring i forhold til sundhed
- Diskutere molekylærbiologiske problemstillinger indenfor sundhed
Oplyses på Absalon før kursusstart
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 2
- Forberedelse
- 102
- Forelæsninger
- 48
- Kollokvier
- 20
- Praktiske øvelser
- 10
- Teoretiske øvelser
- 24
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 2 timer med opsyn.Eksamenssættet består typisk af 4-6 opgaver med underspørgsmål. Den indbyrdes vægtning, der kan variere, angives ud for de enkelte opgaver.
Kurset er udtaget til ITX eksamen på Peter Bangs Vej - Hjælpemidler
- Uden hjælpemidler
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
- Reeksamen
Hvis der er ti eller færre tilmeldte til reeksamen, vil eksamensformen blive ændret til mundtlig eksamen
Kriterier for bedømmelse
Demonstreret niveau ift. de beskrevne læringsmål.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFOB15007U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- A (tirs 8-12 + tors 8-17)
- Kursuskapacitet
- 120
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institutter
- Institut for Fødevarevidenskab
- Institut for Idræt og Ernæring
Kursusansvarlige
- Dennis Sandris Nielsen (dn@food.ku.dk)
- Lesli Hingstrup Larsen (jvk510@alumni.ku.dk)