HRTK03661U Retorikfaglig innovation og rådgivning

Årgang 2021/2022
Engelsk titel

Rhetorical Innovation and Consulting

Uddannelse

Kandidatuddannelsen i retorik 2019-ordning

Kandidattilvalget i retorik 2019-ordning

Kandidatsidefaget i retorik 2019-ordning

Kursusindhold

Dette kursusforløb træner deltagerne i at analysere sociale, kulturelle, politiske eller organisatoriske problemfelter med henblik på retorikfagligt orienteret innovation og rådgivning. I samarbejde med en ekstern organisation arbejder de studerende med udvikling af ideer, koncepter eller processer, som også afprøves i praksis og videreudvikles under inddragelse af brugere eller andre interessenter. Arbejdet tager afsæt i et teoretisk og metodisk pensum om retorik og innovation. Eksterne samarbejdspartnere inddrages i forløbet både som oplægsholdere og sparringspartnere.

Forløbet giver et godt grundlag for fx Projektorienteret forløb (praktik) og for professionel retorikfaglig praksis i det hele taget.

Målbeskrivelser

Kursets formål er at opnå viden om innovationsprocesser på retorikfagligt grundlag, herunder aktions- og receptionsforskning samt begreber og teoridannelser fra den retoriske tradition vedrørende ideudvikling og kreativitet (inventio, imitatio, m.m.)

De studerende vil blive trænet i at analysere problemfelter med henblik på at udvikle og afprøve innovative retorikfaglige koncepter og løsningsmodeller og i at samarbejde tværfagligt under hensyntagen til muligheder og begrænsninger i organisatoriske kontekster.

 

Holdundervisning med oplæg og diskussioner samt projektorienteret gruppearbejde i samarbejde med eksterne opdragsgivere. Der arbejdes i grupper under løbende vejledning semestret igennem
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 56
  • Forberedelse (anslået)
  • 353,5
  • I alt
  • 409,5
Kollektiv
Løbende feedback i undervisningsforløbet
Peerfeedback (studerende giver hinanden feedback)
Point
15 ECTS
Prøveform
Portfolio
Portfolio.
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Eksamensperiode

https://kunet.ku.dk/studie/retorik-ka/Sider/default.aspx

Reeksamen

Samme som den ordinære prøve

Kriterier for bedømmelse