NNEM16000U Modul 2: Idræt og sundhed
Modul 2: Sport, Exercise and Health
Masteruddannelsen i idræt og velfærd
- Sundhedsbegreber
- Idræt og fysisk aktivitet som et led i sundhedsfremme og forebyggelse
- Humanfysiologi
- Træningsteori
- Epidemiologiske undersøgelser om fysisk aktivitet, sundhedsfremme og forebyggelse
- Interventionsstudier med idræt og fysisk aktivitet
- Praktiske øvelser relateret til træning og sundhed
Det er målet, at deltagerne på kurset opnår følgende viden, færdigheder og kompetencer:
Viden:
- viden om sundhedsbegreber med særligt henblik på idræt og fysisk aktivitet
- grundlæggende viden om humanfysiologi
- viden om kroppens tilpasning til forskellige former for idræt og træning samt den sundhedsmæssige betydning heraf
- viden om principper for testning af fysisk kapacitet
- viden om generel humanfysiologisk forskningsmetode til undersøgelse af sundhedsmæssige problemstillinger
- specifik viden om centrale videnskabelige studier vedrørende
fysisk aktivitet, sundhedsfremme og forebyggelse indenfor et
selvvalgt område
Færdigheder:
- at kunne anvende relevante informationssøgningssystemer, fx Pubmed
- at kunne udarbejde en skriftlig fremstilling af en
sundhedsrelateret problemstilling ud fra et humanfysiologisk
perspektiv
Kompetencer:
- at kunne foretage en velorganiseret, velovervejet og balanceret undersøgelse af en relevant sundhedsmæssig problemstilling på baggrund af idrætsfaglig og humanfysiologisk viden
- at kunne analysere, vurdere og diskutere udvalgte forskningsresultater og kildemateriale på området
- at kunne vurdere evidensgraden af anvendte studier
- at kunne vurdere mulige løsninger på sundhedsmæssige problemstillinger - relateret til fysisk inaktivitet - reflekterende og kritisk
- at kunne indgå meningsfuldt i tværfagligt arbejde
oplyses på Absalon (kursets hjemmeside)
Der vil indgå engelsksproget videnskabelig litteratur.
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 367
- Forelæsninger
- 45
- I alt
- 412
Peer feedback: Det forventes at de studerende deltager aktivt i
peer feedback undervejs i modulet.
Kollektiv feedback: Kollektiv mundtlig feedback gives i forbindelse
med mindre gruppeopgaver.
Individuel feedback: Individuel vejledning og feedback gives i
tilknytning til synopsis.
Mundtlig feedback: Mundtlig formativ feedback gives i tilknytning
til praktiske og teoretiske øvelser.
Tilmelding sker på særligt ansøgningsskema:
- Point
- 15 ECTS
- Prøveform
- Mundtlig prøve, 30 min, inkl. voteringSkriftlig aflevering, udarbejdes løbende gennem kursetSkriftligt oplæg/synopsis på max 6 normalsider (á 2400 anslag inkl. mellemrum, ekskl. forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer, tabeller og bilag). Sider ud over det tilladte vil ikke blive bedømt.
Synopsen kan udarbejdes individuelt eller parvist - med individuel mundtlig eksamen.
Ved den mundtlige eksamen indleder den studerende med en 10 minutters fremlæggelse, der udspringer af synopsens centrale problemstilling. Dette efterfølges af spørgsmål og diskussion.
Den samlede eksamenstid er 30 minutter inkl. votering.
Der gives én samlet karakter. - Hjælpemidler
- Uden hjælpemidler
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ekstern censur
- Reeksamen
Som ordinær eksamen.
Synopsis kan genbruges ved reeksamen (ved manglende synopsis fra ordinær eksamen skal ny afleveres senest 3 uger før den mundtlige eksamen).
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NNEM16000U
- Point
- 15 ECTS
- Niveau
- Master
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Forår
- Skemagruppe
- 2 internatmøder (fredag-lørdag) som indledning til modulet og midtvejs samt 4 heldagsseminarer med start kl. 10.00.
Al undervisningen afholdes i Københavnsområdet. - Efter- og videreuddannelse
- Pris
Pris kr. 27.500,- , som betales forud pr. semester.
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Eva Wulff Helge (ewhelge@nexs.ku.dk)
Undervisere
Undervisere på Institut for Idræt og Ernæring samt eksterne undervisere.