NFOB16004U Kødpraktik
Internship in the Meat Industry
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med et 3
ugers introduktionsforløb som foregår både på slagteriskolen
i Roskilde (ZBC) og Teknologisk Institut i Taastrup (DMRI-TI).
Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 8 uges praktik på et slagteri.
B: 8 uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 8 uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet
forløb på 16 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A, B eller C
De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete
opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder,
arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt
af praktikstedet, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i
samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt.
praktikvejlederen. Hver praktikperiode skal afsluttes med en
skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden.
Rapporterne offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes
en fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under
praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og
afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis
ikke andet er aftalt.
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri. Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
- Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
- Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.
Færdigheder:
- Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
- Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
- Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 1
- Forberedelse
- 245
- Holdundervisning
- 28
- Praktik
- 550
- I alt
- 824
Kurset kan ikke tilmeldes via Selvbetjening, da den kursusansvarlige har behov for at koordinere med fremtidige praktiksteder.
Fristerne for tilmelding er ikke de samme som ved tilmelding via Selvbetjening.
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig afleveringDer afleveres en afsluttende samlet rapport, der indeholder virksomhedsbeskrivelser og resume af projektrapporterne på dansk/engelsk, der er udarbejdet i løbet af praktikken.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
En intern bedømmer
- Reeksamen
Samme som ordinær eksamen.
Genaflevering af revideret ikke-godkendt afsluttende rapport.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFOB16004U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 2 blokke
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med et 3 ugers introduktionsforløb på DMRI-Ti (Taastrup) og slagteriskolen i Roskilde (ZBC).
- Placering
- Blok 1, Blok 2, Blok 3 og Blok 4
- Skemagruppe
- Den almindelige arbejdstid på praktikstedet følges
Kurset kan tages i enten blok 1 og 2 eller blok 3 og 4 i studieåret 2019-20. - Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Rene Lametsch (rla@food.ku.dk)