NFOB15007U Grundlæggende celle- og molekylærbiologi
Basic Cell and Molecular Biology
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
I kurset gennemgås den prokaryote og eukaryote celles opbygning, membranstruktur og transport, inter- og intracellulær signalering, exo- og endocytose, Mendels love, molekylær genetik, kromosomer, DNA, RNA, gener, replikation, transskription, translation, mutationer og epigenetik.
Formålet med kurset er at give den studerende en grundlæggende viden indenfor celle- og molekylærbiologi med relevans for mikrobiologi, biokemi, ernæring, fysisk aktivitet og sundhed.
Når kurset er gennemført forventes de studerende at kunne:
Viden:
- Udtrykke viden om prokaryote celler
- Udtrykke viden om eukaryote (gær og mammale) celler
- Udtrykke viden om genetik
- Forstå cellemembranens opbygning og transport
- Forstå opbygning og informationsvideregivelse fra arvematerialet, herunder grundlæggende forståelse af replikation, transskription og translation
Færdigheder:
- Anvende databaser med relevans for celle- og molekylærbiologi
- Demonstrere basale molekylær- og cellebiologiske laboratorieteknikker
- Analysere og vurdere data fra molekylære og cellebiologiske studier
Kompetencer:
- Diskutere og formidle celle- og molekylærbiologisk viden med relevans for fødevarer, biokemi og ernæring i forhold til sundhed
- Diskutere basale molekylærbiologiske problemstillinger indenfor sundhed
Se Absalon for kursuslitteratur.
Eksempler på kursuslitteratur:
Alberts et al. "Essential Cell Biology",
"Brock Biology of Microorganisms"
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 2
- Forberedelse
- 83
- Forelæsninger
- 55
- Kollokvier
- 12
- Praktiske øvelser
- 10
- Teoretiske øvelser
- 44
- I alt
- 206
Der gives mundtlig, kollektiv feedback i forbindelse med dels mindre tests i forbindelse med undervisningen (Shakespeak o.lign.) samt i forbindelse med prøveeksamen (gennemgang af tidligere eksamenssæt, som de studerende har udført i forbindelse med undervisningen).
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 2 timer med opsyn.Eksamenssættet består typisk af 20-25 opgaver. Den indbyrdes vægtning, der kan variere, angives ud for de enkelte opgaver.
Kurset er udtaget til ITX - Krav til indstilling til eksamen
Ingen
- Hjælpemidler
- Uden hjælpemidler
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
- Reeksamen
Som ordinær eksamen
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFOB15007U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- B
- Kursuskapacitet
- 120
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institutter
- Institut for Fødevarevidenskab
- Institut for Idræt og Ernæring
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Dennis Sandris Nielsen (dn@food.ku.dk)