APSK15420U Social udviklings- og integrationspsykologi - Praksishold
Community Psychology - Practical training
Praksishold 1 v/ David Brian Borup - Perspektiver på (be)handlings- og udviklingsarbejdet (i og) uden for det terapeutiske rum
Der bliver undervist med afsæt i praksisområder indenfor arbejdet med marginaliserede, misbrugere, psykiatriske diagnoser, udsatte børn og unge, projektarbejde, konsulentarbejde etc.; samt hvorledes man, som psykolog, kvalificerer sit arbejde i bl.a. behandlingsinstitutioner.
Hver undervisningsgang vil være bygget op omkring et tema (eller flere), der undersøges i teori og praksis. Følgende temaer vil blive berørt: Handling som behandling, den psykosociale intervention og de psykosociale "produkter", sociale patologier, det psykiske som en social frembringelse etc. Temaer af mere dagligdagskarakter vil være fastlåsthed, fremmedgørelse, ensomhed, forsøg på at frigøre sig fra gamle problematiske handlemåder, praksisgørelse (konkret og situationelt) af en udvidende handleevne etc.
Mål for læringsudbytte (der evalueres løbende efter dette) ved praksishold (jf. studieordningen). Den studerende kan ved afslutning af praksisholdet: Redegøre for udvalgte SUI-psykologiske problemstillinger ud fra direkte eller indirekte erfaringer; med analyse af caseforløb / eksemplariske praktiske problemstillinger på grundlag af relevante teorier og interventionsmetoder samt udrednings- og evalueringsmetoder. Analysere direkte eller indirekte erfaringer med caseforløb / praktiske problemstillinger ud fra SUI-psykologiske teorier og interventionsmetoder, samt udrednings- og evalueringsmetoder.
Aktiv deltagelse:
Overordnet baseres kurset på en aktiv deltagelse, herunder oplæg,
opgaver og gruppearbejde på holdet. Med dette hold vil vi have et
fokus på, hvordan psykologen med social- og udviklingspsykologi
arbejder på (praktisk gør) i forskellige praksissammenhænge; og med
måder hvorpå psykologen kan stille sig og håndtere de opgaver og
udfordringer, som dette psykologarbejde byder på.
For at kunne deltage i den afsluttende eksamen kræves min. 75% fremmøde til undervisningen, samt aktiv deltagelse i og forberedelse til undervisningen.
Deltagelsen bliver vurderet på baggrund af præsentationer af analyser og omsætning af disse til konkrete tiltag i praksis, samt refleksioner over forskellige implikationer forbundet til de konkrete tiltag i anvendelse – disse præsenteres løbende (en pr. person) i semestret (ved oplæg – gerne som gruppesamarbejde).
Præsentationerne vurderes ligeledes med udgangspunkt i de studerendes inddragelse og anvendelse af obligatorisk og selvvalgt litteratur; samt inddragelse af tilsvarende (eksemplariske) praksisser.
Kurset har flere cases som omdrejningspunkt, hvorfra de studerende har mulighed for at arbejde med en case eller udsnit af flere cases.
Overordnet mål for læringsudbytte
Ved afslutning af undervisningsmodulet skal den studerende kunne redegøre for, reflektere kritisk over,diskutere og anvende centrale SUI-psykologiske begreber og metoder analytisk med henblik pa at forstå og (re)formulere relevante problemstillinger, gerne i forbindelse med en konkret case, samt beslutte,vurdere og evaluere psykologisk intervention i sociale og kulturelle relationer.
Mål for læringsudbytte ved Praksishold
Den studerende kan ved afslutning af Praksisholdet:
- Redegøre for udvalgte SUI-psykologiske problemstillinger ud fra direkte eller indirekte erfaringer med analyse af caseforløb /eksemplariske praktiske problemstillinger på grundlag af relevante teorier og interventionsmetoder samt udrednings- og evalueringsmetoder.
- Analysere direkte eller indirekte erfaringer med caseforløb/praktiske problemstillinger ud fra SUI-psykologiske teorier og interventionsmetoder, samt udrednings- og evalueringsmetoder.
300 siders obligatorisk samt 200 siders selvvalgt litteratur.
- Kategori
- Timer
- Praksishold
- 42
- I alt
- 42
Tilmeldingsperiode: 15. maj - 1. juni
- Point
- 5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig afleveringPRØVEFORM: Afsluttende skriftlig opgave, der med inddragelse af litteraturen reflekterer en i forhold til praksisholdet relevant problemstilling.
GRUPPEPRØVEBESTEMMELSE: Prøven kan kun aflægges som individuel prøve.
OMFANG: Max 5 siders fri skriftlig hjemmeopgave. - Krav til indstilling til eksamen
Fremmøde til mindst 75 % af undervisningsgangene samt aktiv deltagelse i undervisningen.
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
- Eksamensperiode
januar/juni
se eksamensplan.
- Reeksamen
februar/august
se eksamensplan.
Kriterier for bedømmelse
Se "Målbeskrivelser"
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- APSK15420U
- Point
- 5 ECTS
- Niveau
- Kandidat
- Varighed
- 1 semester
14 uger med, start uge 36
- Placering
- Efterår
- Skemagruppe
- C
- Kursuskapacitet
- ca. 20 studerende pr. praksishold
- Studienævn
- Studienævn for Psykologi
Udbydende institut
- Institut for Psykologi
Udbydende fakultet
- Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- David Brian Borup (david.borup@psy.ku.dk)