AANA18118U Hvordan skabes værdi i den offentlige sektor?
How is public value created in the Danish public sector?
Kurset tager udgangspunkt i hands-on metodiske og analytisk
tilgange til organiseringen af arbejdet i den offentlige sektor.
Kurset giver indsigt i den offentlige sektors kompleksitet og
de studerende vil stifte bekendtskab med i begreber,
som f.eks. public value (offentlig værdiskabelse), public-private
og public-public samarbejder, innovation mv.
På baggrund af en gruppebaseret minifeltøvelse indenfor policyområder som f.eks. skole og uddannelse, social og sundhed, miljø og klima eller kriminalitetsbekæmpelse, vil vi på kurset studere organiseringen af værdiskabelse i den offentlige sektor.
Faget kulminerer i en lille ’model public sector’ seance, hvor de studerende på baggrund af kursusmaterialet og egne feltøvelser forhandler løsninger på konkrete problemstillinger i den offentlige sektor på baggrund af givne positioner hver med deres interesser.
Viden
- Indsigt i kompleksiteten i den offentlige sektor og kendskab til organiseringen, policyområder og praksiseksempler på opgaveløsningen i den offentlige sektor
- Forståelse af nutidige nøglebegreber inden for den offentlige sektor såsom public value (offentlig værdiskabelse), public-private og public-public samarbejder, innovation og hvordan og hvornår disse begreber kommer i spil i praksis etc.
Færdigheder
- At kunne udvikle og udføre etnografiske studier af offentlige institutioner og analyserer disse.
- At kunne kontekstualisere individuelle etnografiske analyser i forhold til de mest centrale eksisterende analytiske indsigter af den offentlige sektors institutioner, organisationer eller aktører
- At kunne forhandle løsningsorienterede aftaler på konkrete praktiske udfordringer i den offentlige sektor
Kompetencer
- Indsigt og forståelse i, hvordan den etnografisk tilgang kan anvendes til studier af af den offentlige sektor samt have forståelse for styrker og begrænsninger i denne tilgang.
Bachelor- og kandidatstuderende: 500 siders obligatorisk litteratur.
Underviser lægger 200-300 sider supplerende litteratur op.
Litteratur består af litteratur via Absalon + bogen ”Når ledere skaber offentlig værdi. Seks fortællinger fra samfundets maskinrum”(2017) Red: Charlotte Cécile Renard og Anne Reff , Nyt fra Samfundsvidenskaberne
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 35
- Forberedelse
- 130
- Forelæsninger
- 42
- I alt
- 207
Kurset består af løbende feedback på portfolio opgaver både fra underviser og medstuderende.
Meritstuderende, læs mere om ansøgning her
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- PortfolioPortfolio-eksamen:
Længde: Portfolio-eksamen kan laves individuelt eller i grupper på maksimalt 4 studerende. Portfolio-eksamen udgøres af 3-7 delafleveringer. Antallet af delafleveringer fastsættes af underviseren. Samlet længde for alle delafleveringerne må maksimalt være 30.000 anslag for 1 studerende. Ved grupper af 2 studerende maksimalt 40.000 anslag. Ved grupper af 3 studerende maksimalt 45.000 anslag og ved grupper af 4 studerende maksimalt 50.000 anslag.
Formalia ved en skriftlig hjemmeopgave for grupper kan findes her: https://kunet.ku.dk/studie/antropologi-ba/Sider/Emne.aspx?topic=Skriftlighjemmeopgave&topicId=265ca0b2-9132-4e58-b45e-a5a4243593fe#265ca0b2-9132-4e58-b45e-a5a4243593fe - Krav til indstilling til eksamen
Det er en forudsætning for at kunne aflægge eksamen i faget, at man har deltaget i feltøvelsen og den afsluttende ’model public sector sceance’.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
- Reeksamen
1. reeksamen:
Et eksamensessay med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen. Bemærk at denne eksamensform gælder, hvor den ordinære eksamen er portfolio eller essayeksamen.
2. reeksamen:Et ny eksamensessay med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved næste eksamenstermin. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelse
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- AANA18118U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- BachelorBachelor tilvalg,Kandidat tilvalg
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Forår
- Skemagruppe
- Se skema
- Studienævn
- Antropologi studienævn
Udbydende institut
- Institut for antropologi
Udbydende fakultet
- Det Samfundsvidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Charlotte Cecile Renard (ccr@anthro.ku.dk)
Undervisere
Louise Christensen fra Aarhus Universitet er medunderviser.