NGEA04077U Fødevarernes globale geografi
The Global Geography of Food
Bacheloruddannelsen i geografi og geoinformatik
Kurset giver en indføring i den globale produktion og fordeling
af fødevarer bl.a. med fokus på regionale, agro-økologiske,
miljømæssige, teknologiske og økonomiske aspekter af verdens
fødevareforsyning. Tekniske aspekter af fødevareproduktionen og
indsamling af data om fødevarer introduceres, men kurset
fokuserer i høj grad på diskussioner af fordele og ulemper ved
forskellige teknologier, handelsbegrænsninger, scenarier for
fødevareproduktion med videre.
Viden:
Fødevareproduktion, og -fordeling, fødevaresikkerhed,
global/regional udvikling i fødevareproduktion, herunder
agroøkologiske, teknologiske og økonomiske forhold, handel med
fødevarer, fordele og ulemper ved teknologisk udvikling, f.eks.
GMO-afgrøder, husdyrproduktion, økologi, bæredygtig
fødevareproduktion, miljøeffekter af fødevareproduktionen, de
globale klimaforandringers konsekvens for fødevareproduktion,
fremtidige udfordringer for fødevareproduktion og -fordeling.
Færdigheder:
- Redegøre for relevante teorier og begreber til at belyse fødevarernes globale geografi.
- Beskrive og klassificere de vigtigste fødevareafgrøder og husdyr, deres globale fordeling, dyrkningsbetingelser, deres betydning for den globale fødevareforsyning og placering i den globale fødevarehandel.
- Indsamle, behandle og formidle data fra FAOSTAT.
Kompetencer:
- Analysere og diskutere den globale fødevareforsyning og -fordeling ud fra teoretiske og empiriske analyser.
- Vurdere fødevareforsyningens udvikling og de processer, der kendetegner overgangen fra subsistensproduktion til markeds- og industrielt orienteret fødevareproduktion.
- Analysere og diskutere potentialer og begrænsninger ved teknologisk udvikling i fødevareproduktionen, herunder bl.a. brug af genmodificerede organismer (GMO) og økologisk jordbrug.
- Vurdere virkninger af klimaændringer og variabilitet på den globale og regionale fødevareproduktion.
Se kursushjemmeside på Absalon.
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 164
- Teoretiske øvelser
- 42
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig aflevering, 30 timerDen skriftlige opgave er en 30 timers tag-med-hjem-opgave.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere.
- Reeksamen
Identisk med ordinær eksamen.
Kriterier for bedømmelse
Der henvises til målbeskrivelsen.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NGEA04077U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
- B
- Kursuskapacitet
- 50
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Geovidenskaber og Planlægning
Udbydende institut
- Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Udbydende fakultet
- Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet
Kursusansvarlige
- Ole Mertz (om@ign.ku.dk)
- Rasmus Skov Olesen (rso@ign.ku.dk)