HLVB00007U Fransk sprogkursus

Årgang 2016/2017
Engelsk titel

French language course

Uddannelse

Litteraturvidenskab

Kursusindhold

Kursusbeskrivelsen er ikke endelig:

 

Dette kursus sigter mod at sætte studerende på første år på litteraturvidenskab i stand til at kunne læse faglitteratur og primærtekster (litteratur) på flere europæiske hovedsprog end engelsk. Behovet for at kunne læse litteratur på fransk er aktuelt for litteraturvidenskab, bl.a. fordi faget har en faglig identitet med udspring i sammenlignende litteraturhistorie, hvor kernen er beskæftigelse med især europæisk litteratur i et komparativt perspektiv. Det er derfor en kernefaglighed, der er ved at gå tabt med de studerendes faldende niveau af sprogkompetencer i mere end et fremmedsprog.

Dette kursus udvikler de studerendes grundlæggende færdigheder i at læse og forstå fransksprogede tekster. Der fokuseres på skønlitterære tekster, men også tekster af faglitterær karakter inddrages i undervisningen. Tilbuddet er knyttet til undervisningen i litteraturhistorie og litteraturteori og -analyse, således at læsefærdigheden opøves med udgangspunkt i tekster, som indgår som fag- og primærlitteratur i den obligatoriske undervisning.

 

Undervejs i kursusforløbet præsenteres de studerende for en række læsestrategier og praktiske værktøjer, som har til formål at forbedre deres receptive færdigheder på fransk. Gruppearbejde er det bærende element i undervisningen, og der lægges vægt på, at alle studerende deltager aktivt i det omfang, deres sproglige niveau tillader det.

  

Kurset har fokus på at ramme de studerendes forskellige forudsætninger, så der er mulighed for at studerende, der har lidt svagere forudsætninger, kan nå et niveau af læsefærdighed, hvorfra de selv er i stand til at arbejde videre. Interesserede studerende, der er i tvivl om tilstrækkeligheden af deres sproglige niveau, er velkomne til at møde op til første undervisningsgang og drøfte dette med underviseren.

Holdundervisning
Kursustilmelding sker direkte til Linda Thomsen, lthomsen@hum.ku.dk senest den 10. januar 2017.
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 20
  • I alt
  • 20
Point
0 ECTS
Prøveform
Andet
Ingen eksamen
Censurform
Ingen ekstern censur