HLVK03524U Kunst/Teater/Musik/VK: Projektorienteret forløb: Praktikseminar og vejledningsforløb

Årgang 2015/2016
Engelsk titel

Internship

Kursusindhold

Fra foråret 2015 skal studerende på IKK deltage i et fastlagt praktikseminar og vejledningsforløb i forbindelse med det projektorienterede forløb. Praktikseminaret og vejledningsforløbet er tilrettelagt således, at de tilsammen dækker hele forløbet, fra søgning af praktikplads til skrivning af den afsluttende rapport, i én samlet proces, som følger den tidsramme, der er afsat til det projektorienterede forløb i studiet.

Seminaret rummer tre fælles workshops omkring de generelle forhold vedrørende praktikforløbet, herunder refleksioner over kompetenceafklaring, faglig identitet, karriereudsigter, forventningsafstemning med praktikstedet og dataindsamlingsteknikker. Vejledingsforløbet omhandler de konkrete faglige problemstillinger, som de studerende fokuserer på. I vejledingsforløbet vil de faglige praktikvejledere drøfte de specifikke individuelle interesser i praktikforløbene med de studerende, og vejlede de studerende i relation til individuelle problemformuleringer samt litteratur- og metodevalg i praktikrapporten. Dette vil hovedsageligt blive afviklet  i form af gruppevejledning.

Den overordnede progression i forløbet ser således ud:

  1. Fælles workshop #1 (før søgning af praktikplads - F15): Faglig inspiration til praktikforløbet. Oplæg til søgning af praktikplads, konkretisering af faglig profil og kompetencer, samt oplæg til forventningsafstemning med praktikstedet.

  2. Vejledning #1 (ved praktikforløbets opstart ): Drøftelse af arbejdsområder og interessefelter, samt fokus for den studerendes observationer og skrivning af logbog. Konkretisering af dataindsamling fra praktikforløbet.

  3. Fælles Workshop #2 (midtvejs i praktikforløbet): Udveksling og afklaring omkring de studerendes arbejdsområder, roller og erfaring med opgaveløsning, observationer og kompetenceudvikling i praktikforløbet. Fælles drøftelse af karrieremuligheder og -visioner i relation til praktikforløbet.

  4. Vejledning #2 (midtvejs i praktikforløbet, før rapportskrivning): Specifik vejledning på tema, problemformulering, metodevalg og litteratur til de individuelle praktikrapporter.

  5. Fælles workshop #3 (efter praktikforløbet, i skrivefasen) udveksling omkring undersøgelserne i praktikrapportarbejdet. Sparring omkring rapporterne, samt vidensdeling omkring praktikerfaringerne. Evaluering af praktikforløbet, herunder udveksling omkring anvendte kompetencer, samt behov for yderligere kompetenceudvikling i relation til arbejdsopgaverne i praktikken.

  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 9
  • I alt
  • 9
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet