NFOK14029U Kødpraktik
Internship in the meat industry
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers
skoleophold på Slagteriskolen.
Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet
forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C
De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete
opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder,
arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt
af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i
samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt.
praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig
rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporterne
offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes
fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet,
så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved
praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er
aftalt.
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer
på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og
kødindustri.
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig
baggrund
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 34
- Forberedelse
- 100
- Forelæsninger
- 45
- Praktiske øvelser
- 45
- Projektarbejde
- 600
- I alt
- 824
Kurset kan ikke tilmeldes via Selvbetjening, da den kursusansvarlige har behov for at koordinere med fremtidige praktiksteder. Tilmelding: http://studier.ku.dk/bachelor/foedevarer-og-ernaering/specialiseringer/ingenior/koed/tilmelding/ Fristerne for tilmelding er ikke de samme som ved tilmelding via Selvbetjening.
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig afleveringPortfolioBeskrivelse af eksamen: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb sendes til kursusansvarlige koordinator.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- godkendt/ikke godkendt
- Censurform
- Ingen ekstern censur
En intern bedømmer
- Reeksamen
Genaflevering af reviderede ikke-godkendte delrapporter samt afsluttende rapport.
Kriterier for bedømmelse
Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis og at den afsluttende rapport er godkendt.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFOK14029U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- kurset kører udenfor blokstruktur
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen. - Placering
- Blok 3 og Blok 4
Uden for blokstruktur
- Skemagruppe
- Uden for blokstruktur
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Kursusansvarlige
- Rene Lametsch (3-746e634268717166306d7730666d)