NFOB14010U Bryggeripraktik
Internship in the brewing industry
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Arbejdet på et bryggeri er typisk inddelt i flg. 6 områder
-Maltning (råvarer)
-Bryghus (urtproduktion)
-Gæring (gærbehandling, primær gæring, stabilisering, filtrering)
-Emballering (flasker, dåser, fustager)
-Sodavand(mineralvand, sodavand)
-Forsyning (damp, køling, CO2 , vandbehandling, trykluft)
I praktikforløbet skal der arbejdes indenfor alle seks områder, og
der skal arbejdes indenfor hvert udvalgt område i mindst 2
uger.Hvis bryggeriet er af en mindre størrelse, er det ønskeligt at
arbejde på mere end et praktiksted.
Indenfor hvert område skal den studerende efter en grundig
introduktion, arbejde i produktionsområdet, og derefter kunne
beskrive arbejdsgange med et flowsheet.
Dette flowsheet skal indeholde:
- Indtag (råmaterialer, urt, etc.)
- Transportbånd
- Maskineri og tanke (inspektioner, CIP-cykler mm)
- Bemanding på centrale områder/maskiner
- Antal produktlinjer
Alt udstyr skal beskrives med kapacitet, producent og alder.
Den studerende skal også beskrive kontrolprocedurer, herunder
- Råvarekontrol
- Processtyring
- QC
- Færdigvarekontrol
Den studerende skal også undersøge forbrug af energi og
vandforbrug, ligesom potentielle tab i udbytte skal undersøges.
Derudover skal ded studerende løse en konkret mindre opgave udpeget
af praktikstedet.
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer
på et bryggeri.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange med et flowsheet
Beskrive kontrolprocedurer
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på bryggeriet
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig
baggrund
- Kategori
- Timer
- Projektarbejde
- 824
- I alt
- 824
Dette kursus kan ikke tilmeldes via STADS, da den kursusansvarlige har behov for at koordinere med fremtidige praktiksteder. Ved ønske om praktik skal der derfor rettes direkte henvendelse til kursusansvarlig (Axel Grøndahl Kristiansen, agk@brewingschool.dk).
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Portfolio---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
- Reeksamen
Genaflevering af ikke-godkendte opgaver. Disse skal godkendes inden udgangen af den efterfølgende blok.
Kriterier for bedømmelse
For hvert hovedområde attesterer praktikstedet at forløbet er gennemført tilfredsstillende. Alle attester skal indsendes til SCIENCE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af bryggeripraktik sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFOB14010U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- Bryggeripraktikken er på 22-24 uger.
- Placering
- Blok 1, Blok 2, Blok 3 og Blok 4
Bryggeripraktik kan foregå hele året, men bemærk den særlige tilmeldingsprocedure som beskrevet ovenfor
- Skemagruppe
- Som almindelig arbejdstid på bryggeri, hvor praktikken foregår.
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Kursusansvarlige
- Axel Grøndahl Kristiansen