LLEK10290U Kvalitetssikring og ledelse
Quality Assurance and Management
I kursets løb udarbejdes en grupperapport om kvalitetsmåling og
kvalitetsintervention indenfor klinisk ernæring på hospital eller i
primærsektoren. Dette forløb støttes med forelæsninger. En del af
forelæsningerne er om ledelse, dvs. at få personale til at udføre
de ønskede procedurer og arbejde for de ønskede mål, også selv om
de er modvillige. En dag er afsat til administrative forhold og
inkluderer en rapport, som skal godkendes inden indstilling til
eksamen. Projektforløbet er en kopi af de opgaver, som man må
forvente at uddannede kandidater i klinisk ernæring vil blive ansat
til.
Forløbet er suppleret med formidling af grundlæggende viden om
organisatoriske forhold og økonomistyring i sundhedsvæsenet.
Den mundtlige eksamen foregår med udgangspunkt i den udarbejdede
grupperapport, således at den studerende ”forsvarer” sin egen
rapport i én session og ”eksaminerer” en medstuderende i dennes
rapport i en anden session. De 2 sessioner tæller hver 50% af den
samlede karakter. Udover formel viden vil evne til at skaffe
merværdi gennem samtale blive bedømt.
Kurset er rettet mod senere funktioner som ledere og
videreudviklere af faget
Viden:
- Nævne principper for konfliktløsning
- Nævne sundhedsvæsenets samarbejdsformer
Færdigheder:
- Planlægge og analysere kvalitetsmålinger og opstille en plan for
forbedring
- Opstille program til evaluering af organisatioriske svagheder
- Finde og anvende regelsæt for almindelige administrative opgaver
- Udvise overblik over ledelsesmæssige principper
Kompetencer:
- Samarbejde med andre om at gennemføre et (teoretisk)
kvalitetudviklingsprojekt
- Selvstændigt diskutere fordele og svagheder ved forskellige
metoder til kvalitetsmåling og -forbedring
- Selvstændigt bedømme andres kvalitetsudvilklingsprojekter
- Evne at kunne skaffe merværdi til et kvalitetsprojekt via
samtale/forhandling
Lærebøger oplyses ved studiestart på Absalon.
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 2
- Forberedelse
- 50
- Forelæsninger
- 42
- Projektarbejde
- 108
- Teoretiske øvelser
- 4
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Mundtlig prøve, 1 timeBeskrivelse af eksamen: Mundtlig eksamen på basis af skriftlig rapport. Eksamen varer 2 x 30 minutter.
- Krav til indstilling til eksamen
- I forløbet afleveres en rapport på en side om emne i administration. Denne skal godkendes før den mundtlige eksamen.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Se venligst "Målbeskrivelser"
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEK10290U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Kandidat
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 4
- Skemagruppe
- A (tirs 8-12 + tors 8-17)
- Kursuskapacitet
- Ingen begræsning.
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Kursusansvarlige
- Jens Rikardt Andersen (3-7a8271507e7588833e7b853e747b)