HFMA03021U FM, Modul 3: DR & Radiofortællinger – et Produktion- & Formidlingskursus

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Modul 3: DR & Radiofortællinger – et Produktion- & Formidlingskursus

Uddannelse
Kandidatuddannelse i Filmvidenskab og Medievidenskab
Kursusindhold

På kurset introduceres til produktion af radiofortællinger, dvs. hvordan man konkret producerer radioindslag – i samarbejde med DR & Radio-fortællinger på P1. På kurset formidles bl.a. viden om journalistik – med særlig fokus på fortælling, narrativ og æstetisk formidling. Der introduceres til forskellige typer af radiofortællinger, men i udgangspunktet kan alle typer relevante & spændende radiofortællinger produceres.

Der er flg. overordnede fokus på kurset:

  1. Auditiv formidling (med fokus på: radiofortællinger,      montage og reportage).
  2. Øget sammenhæng ml. teori og praksis.
  3. Ideudvikling & projektering.
  4. Konkret læring via samarbejde med en ekstern part, hvor      du inden for en tryg ramme (KU), afprøver at arbejde på arbejdsmarkedets      normalvilkår (DR).

Desuden arbejdes der konkret med ideudvikling, pitch og 'salg', hvor du øves i at afsætte en produktion til et medie. Der er derfor også fokus på afsætning af ideer til en ekstern 'kunde', dvs. her DR. Der arbejdes med workshops og produktionsværksteder, hvor der introduceres til grundlæggende færdigheder i at producere radiofortællinger (interview, lydfortællingen, speak, redigering, efterkritik mv.), idéudvikling, research, redaktionsdannelse samt pitch/afsætning af ide/projekt til arbejdsgiver/medier.

Kurset består af klasseundervisning, studenteroplæg samt workshops mv. Der inddeles i redaktioner af 3-6 studerende. Kurset igennem afholdes en række workshops, hvori radioproduktionerne, i tæt samarbejde med DR, løbende kvalificeres. På den første workshop præsenteres et idekatalog med oplæg til evt. radioproduktioner. I løbet af de resterende workshops bl.a. pitcher redaktionerne de ideer, man ønsker at producere. Det er dog alene DR, der vælger, om & hvilke produktioner der i sidste ende evt. realiseres! Der udvikles, i samarbejde med DR, skitser for, hvordan opgaven bedst løses, der udarbejdes opgave/problemformulering og forventningsafstemning mv.

Den sidste workshop reserveres til samtaler om, hvordan arbejdet videre forløber op til deadline + eksamen, så det endelige resultat bliver mest muligt gennemarbejdet. Det er (kursus)målet, at alle medieproduktioner i udgangspunktet kan bruges af DR/P1; men det er DR, der vælger, hvilke ideer de sætter i produktion.

Der bliver rig mulighed for fordybelse, engagement, læring og fokus på gennemførelse samt et konkret afkast, man kan gå til eksamen i. Som studerende skal du på kurset konkret omsætte din teoretiske viden om fx ideudvikling, historieopbygning og radioformidling til konkret praksis. Som studerende skal du igennem forløbet forholde dig til aftagers konkrete krav & forventninger. I den forbindelse introduceres kort til målgrupper mv. Der undervises desuden i centrale teorier og analysemetoder vedr. radioformidling via øvelser, diskussioner og analyse af forskellige radiogenrer. På den baggrund udarbejdes et konkret egenproduceret medieprodukt, der afslutningsvis eksamineres. I løbet af kurset skal de studerende fremlægge deres arbejde for DR og hinanden (bl.a. pitch) samt til slut evaluere konstruktivt og fremadrettet.

Målbeskrivelser

Film- og medievidenskab 2013, KA: 
Modul 3: Tværmedial produktion og formidling: HFMK03051E 
Modul 7: Valgfrit emne 3: HFMK03151E
Modul 7: Valgfrit emne 4: HFMK03161E

Filmvidenskab 2008, KA: 
Modul 2: Audiovisuel formidling: faglig formidling: HFVA04131E 
Modul 6: Valgfrit emne 2: HFVA04191E
Modul 6: Valgfrit emne 2: HFVA04201E

Medievidenskab 2008, KA: 
Modul 4: Film/ TV-produktion/ formidling: HMEK03141E
Modul 4: Skriftlig formidling: HMEK03161E 
Modul 8: Valgfrit emne 2: HMEK03211E
Modul 8: Valgfrit emne 2: HMEK03221E

Forelæsninger, workshops, værksteder og studenteroplæg mm.
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 42
  • Undervisningsforberedelse
  • 367,5
  • I alt
  • 409,5