HEEK03232U ETN Aktuel Kulturforskning - Modens kulturhistorie i teori og praksis

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Current Themes and Issues in Ethnology

Kursusindhold

Mode-logikker præger vort samfund i dag. Produktionen af nyheder er intens, hvad enten vi taler om profilering af politiske holdninger til modeindustriens lancering af nye kollektioner. Det samme gælder det at iscenesætte sig, om det er med selfies i sociale medier eller når boligen eller måltidet stilles til skue. At forstå mode-fænomenet før og nu, er en vej til at forstå og perspektivere sin samtid fra individuelle, hverdagslige praksisser til på statsniveau, når nationen ønskes brandet overfor en global offentlighed.

I kurset indføres den studerende i aktuel modeteori , modens teorihistorie og hvordan de teoretiske perspektiver har formet studiet af mode i praksis, i form af undersøgelser af tøj, skiftende tiders beklædningspraksis, smagspræferencer og måder at udtrykke normer, værdier og identitet på.

Faget etnologi har en lang tradition for studiet af beklædning og mode, ligesom emnet i dag også behandles tværfagligt. Den faghistoriske dimension vil i kurset blive sat i spil og konkretiseret gennem kursets tætte samarbejde med Nationalmuseet og dets dragtsamling, samt i studenterprojekter formuleret undervejs i kursusforløbet.

Den faghistoriske dimension vil i kurset blive sat i spil og konkretiseret gennem kursets tætte samarbejde med Nationalmuseet og dets dragtsamling, samt i studenterprojekter formuleret undervejs i kursusforløbet.
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 0
  • I alt
  • 0
Point
15 ECTS
Prøveform
Mundtlig prøve
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse