AANK13007E Forskningspraktikopgave: Deltagelse i første fase af forskningsprojektet CoNeXT, med henblik på, at udpege organisationsantropologiske temaer i forskeres brug af europæiske neutronkilder

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Research Assistant Assignment; CoNeXT

Kursusindhold

BEMÆRK SÆRLIG ANSØGNINGSPROCEDURE OG -FRIST

Deltagelse i første fase af forskningsprojektet CoNeXT, med henblik på, at udpege organisationsantropologiske temaer i forskeres brug af europæiske neutronkilder.

Der søges 1-3 kandidatstuderende indskrevet ved Institut for Antropologi, KU, som kan vælge at arbejde individuelt eller sammen.

Praktikken udføres hovedsageligt på dansk/skandinavisk, med engelsk som supplerende sprog.

Praktikken kan efter ansøgning og aftale udformes til at udløse enten 7,5 eller 15 ECTS.

Anslået timefordeling/ arbejdsbelastning indsat i paranteser nedenfor svarende til (7,5 ECTS/15 ECTS).

Forskningsassistentopgaven omfatter forberedelse (25/50 timer), gennemførelse (30/60 timer) og analytisk bearbejdning (30/60 timer) af kvalitative interview med forskere ved KU (SCIENCE, SUND, NBI) om deres sociale og organisatoriske erfaringer med adgang til brug af neutronkilder (eksempelvis MaxLab i Lund og ESRF i Grenoble), muligvis suppleret med interviews med forskere fra samarbejdende virksomheder. 

Der lægges i analysen vægt på forhold omkring personlige netværker, gatekeeping og finansieringskilders betydning for adgang til eksperimental-tid (“beamtime"), samt hvordan samarbejdsforhold med neutronkildernes stationære personale organiseres og udføres.  

Interviewguide, udskrifter/dokumentation af interviews, samt udformning af metadata og noter tilrettelægges i samarbejde med projektleder. Herudover forudsættes deltagelse i forskergruppens møder, vejledning mv. (6/12 timer).

Forskningsassistentforløbet koordineres af lektor Karen Lisa Salamon, Institut for Antropologi, og indgår i forsknings- og undervisningsplatformen BOA (http://anthropology.ku.dk/studies/boa/) og det tværfakultære forskningsprojekt CoNeXT (http://conext.ku.dk/)

Målbeskrivelser

Når forskningsassistentpraktikken er afsluttet, skal den studerende kunne

a) udføre forberedende litterær og tematisk research, udforme en arbejdsplan og opstille en selvstændig organisationsantropologisk problemformulering ud fra de med forskningsgruppen aftalte rammer.

b) udvælge og begrunde kvalitativt metode-design for interviewundersøgelse/ dataindsamling, med særligt henblik på udvalgte, organisationsan tropologiske problemstillinger

c) gennemføre og analytisk bearbejde interviewundersøgelse i nærmere aftalt samarbejde med forskningsleder/​forskningsgruppe (evt. andre studerende).

d) kritisk reflektere over, diskutere og indplacere eget projekt-bidrag i relation til udvalgt antropologisk viden på det specifikke forskningsfelt, og/eller indenfor udvalgte aspekter af ledelses- og organisationsantropologien.

 e) reflektere over etiske og evt. epistemologiske spørgsmål, der knytter sig til praktikken

Pensum omfatter et udvalg, ca. 350/ 700 sider (40/80 timer) pr. studerende af analytisk relevante tekster indenfor BOA/ ledelses- og organisationsantropologi samt STS. Her ud over skal den studerende selv udvælge og inddrage ca. 100/ 200 siders (15/30 timer) litteratur af perspektiverende relevans for deres dataindsamling (f.eks. antropologisk og anden videnskabelig litteratur om feltet, rapporter og andre former for dokumentation fra institutioner og forskere, der har beskæftiget sig med det pågældende område).

Møder, vejledning mv.
Forespørgsler angående praktik/ opgave sendes til kls@anthro.ku.dk
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 40
  • Forberedelse
  • 140
  • Holdundervisning
  • 30
  • I alt
  • 210
Point
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve
Mundtlig prøve
Eksamensformen omfatter:
•en midvejspræsentation (5/10 timer)
•en afsluttende, mundtlig præsentation af det indsamlede empiriske materiale med analytiske hovedpointer for forskergruppen (5/10 timer)
•en organisering af det indsamlede empiriske materiale (evt. som appendiks til eksamens-rapporten). (10/20 timer).
•en rapport, som præsenterer det indsamlede materiale og sætter det ind i en relevant analytisk kontekst. Længde (ved 7,5 ECTS): Min. 21.600 - max. 26.400 anslag ved individuel besvarelse, yderligere min. 6.750 - max. 8.250 anslag pr. ekstra gruppemedlem ved gruppearbejde. (Ved 15 ECTS fordobles disse tal). (40/80 timer).


Så fremt flere forskningsassistentpraktikanter ønsker dette, kan de sammen aflevere en fælles rapport som gruppeeksamen (identifikation af individuelle bidrag sikres ved, at hver studerende skriver en del (ca. 4.800 -7.200 anslag) af rapporten som individuelt refleksionsafsnit, om et med forskningsleder aftalt aspekt af projektet.
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Se "Målbeskrivelse"