SODA11072U Coachingbaseret patientfokus og kommunikation

Årgang 2013/2014
Uddannelse
Kandidatuddannelsen i odontologi
Kursusindhold

Coachingkursus, der har til formål at give dig viden om og erfaring med, at fokusere på patienternes medansvar for egen sundhed og velfærd. Du lærer hvordan du i din rolle som den sundhedsprofessionelle, gennem relationen opbygger selvværd og selvtillid hos patienten, så denne med en positiv og tryg oplevelse, varetager sin sundhed på bedst mulig vis og derved indgår i et samarbejde og partnerskab med dig omkring at opnå positive og vedvarende resultater. Det giver dig øget kredibilitet og goodwill i din rolle som tandlæge og øge muligheden for at fastholde og tiltrække patienter.

Dette introduktionskursus fokuserer på, at dine grundfærdigheder som coach med coachingbaseret patientfokus etableres gennem viden,  forståelse og anvendelse af metode, teknik og adfærd. Det er dem du skal bygge videre på i dit samarbejde med patienten og tandlæge teamet for at øge kvalitet i arbejde, kommunikation og resultater.


De 3 fokusområder bliver: Skabe relation – Opbygge partnerskab baseret på tillid, tryghed og ligeværd

  • Introduktion til Coachingbaseret Patientfokus™
  • Resultater af forskning indenfor health coaching og coaching øvelser med fokus på at skabe  relation

Motivere til handling – Patientinvolvering i at indse egen gevinst i at bidrage til egen oral sundhed
Fra ny indsigt og bevidst til handling og ejerskab for egen sundhed og forebyggelse heraf og coaching øvelser med fokus på handling og ansvar. Forskningsresultater og teori i forhold til patientens motivation og drivkraft

Sikre udvikling – Fra enkeltstående handlinger til vedvarende og gentagende adfærd
Patientrelationen, der fastholder den positive udviklingskurve og coaching øvelser med fokus på udvikling af patientens værdier, mål og overbevisninger omkring egen helbred og velfærd. Forskningens resultater og teori, der sikrer og skabe vedvarende egen omsorg og sundhed.

Du vil opleve en levende, aktiv og involverende undervisning, hvor du i din rolle som kommende tandlæge er i centrum. Udgangspunktet i undervisningen er dig. Du vil øve og træne coaching med dine medstuderende for at opnå forståelse af teori og metode. Træningen giver dig en forsmag på og et udgangspunkt for at ibrugtage det når du arbejder med patienter fra dag 1. Vi træner dig i at være en tandlæge, der forstår at indgå i relationer og partnerskaber, hvor du formår at få det bedste ud af dig selv og patienten ud fra fælles sundhedsfaglige mål. Du oplever gennem undervisernes adfærd, hvad patientfokuseret coaching opleves som.

Målbeskrivelser

Efter endt kursus forventes den studerende at kunne:

  • Skabe resultater i samarbejde med sine patienter
  • Reflektere over egen udvikling og udbytte
Forelæsninger, øvelser og samarbejde i grupper samt coaching
  • Kategori
  • Timer
  • Forberedelse
  • 24
  • Holdundervisning
  • 45
  • I alt
  • 69
Point
2,5 ECTS
Prøveform
Kursusdeltagelse
Skriftlig aflevering
Aktiv deltagelse i samtlige kursusdage, besvarelse af 4 tests samt aflevering af refleksions- og læringslog om egen refleksion, udvikling og udbytte ved kursets afslutning
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
En intern bedømmer
Kriterier for bedømmelse

For at opnå kursusattest skal den studerende kunne:

  • Demonstrere gennem sit engagement under kurset et oprigtig ønske om at skabe resultater i samarbejde med sine patienter.
  • Reflektere over egen udvikling og udbytte