NGEA04077U Fødevarernes globale geografi
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
The Global Geography of Food
Kursusindhold
Kurset giver en indføring i den globale produktion og fordeling af fødevarer bl.a. med fokus på regionale, agro-økologiske, miljømæssige, teknologiske og økonomiske aspekter af verdens fødevareforsyning. Tekniske aspekter af fødevareproduktionen introduceres, men kurset fokuserer i høj grad på diskussioner af fordele og ulemper ved forskellige teknologier, handelsbegrænsninger, scenarier for fødevareproduktion med videre.
Målbeskrivelser
Viden:
Fødevareproduktion, og -fordeling, fFødevaresikkerhed, global/regional udvikling i fødevareproduktion, herunder agroøkologiske, teknologiske og økonomiske forhold, handel med fødevarer, fordele og ulemper ved teknologisk udvikling, f.eks. GMO-afgrøder, økologi, bæredygtig fødevareproduktion, miljøeffekter af fødevareproduktionen, de globale klimaforandringers konsekvens for fødevareproduktion, fremtidige udfordringer for fødevareproduktion og -fordeling.
Færdigheder:
Fødevareproduktion, og -fordeling, fFødevaresikkerhed, global/regional udvikling i fødevareproduktion, herunder agroøkologiske, teknologiske og økonomiske forhold, handel med fødevarer, fordele og ulemper ved teknologisk udvikling, f.eks. GMO-afgrøder, økologi, bæredygtig fødevareproduktion, miljøeffekter af fødevareproduktionen, de globale klimaforandringers konsekvens for fødevareproduktion, fremtidige udfordringer for fødevareproduktion og -fordeling.
Færdigheder:
- Redegøre for relevante teorier og begreber til at belyse fødevarernes globale geografi.
- Beskrive og klassificere de vigtigste fødevareafgrøder, deres globale fordeling, dyrkningsbetingelser, deres betydning for den globale fødevareforsyning og placering i den globale fødevarehandel.
- Indsamle, behandle og formidle data fra FAOSTAT.
Kompetencer:
- Analysere og diskutere den globale fødevareforsyning og -fordeling ud fra teoretiske og empiriske analyser.
- Vurdere fødevareforsyningens udvikling og de processer, der kendetegner overgangen fra subsistensproduktion til markeds- og industrielt orienteret fødevareproduktion.
- Analysere og diskutere potentialer og begrænsninger ved teknologisk udvikling i fødevareproduktionen, herunder bl.a. brug af genmodificerede organismer (GMO) og økologisk jordbrug.
- Vurdere virkninger af klimaændringer og variabilitet på den globale og regionale fødevareproduktion.
Undervisningsmateriale
Se kursushjemmeside på Absalon
Faglige forudsætninger
Deltagelse i dette kursus
som enkeltfagsstuderende (meritstuderende eller under Åben
uddannelse) kræver ikke, at du opfylder de områdespecifikke
adgangskrav Dansk A, Engelsk B, Matematik A, der gælder for
optagelse som bachelorstuderende´
Undervisningsform
Øvelser
Bemærkninger
Kurset er et i en række af
valgfrie kurser, der giver de studerende mulighed for at tone deres
uddannelse i naturgeografi, samfundsgeografi, geoinformatik eller
miljøgeografi, i dette tilfælde miljøgeografi.
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 178
- Teoretiske øvelser
- 28
- I alt
- 206
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig aflevering, 30 timer---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere bedømmere.
Kriterier for bedømmelse
Der henvises til målbeskrivelsen.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NGEA04077U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
- B
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Geovidenskaber og Planlægning
Udbydende institut
- Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning
Kursusansvarlige
- Ole Mertz (om@ign.ku.dk)
Gemt den
30-04-2013