LLEB10215U Sygdomslære og farmakologi
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Pathology and Pharmacology
Uddannelse
Bacheloruddannelsen i
fødevarer og ernæring.
Kursusindhold
Begreber i almen sygdomslære (infektion,
traume, kræft, degeneration) og basale begreber inden for sygdomme
i mave-tarmkanal, lever, nyrer, lunger, hjerte, bevægeapparat og
centralnervesystem.
Målbeskrivelser
At give den studerende et kendskab til de
processer, der forårsager sygdom hos mennesker; og som regulerer
absorption og elimination af lægemidler, samt deres principielle
virkningsmekanismer. Kurset er en forberedelse til den senere
indlæring af næringsstoffers absorption, ekskretion,
virkningsmekanisme og interaktion med lægemidler. Disse begreber er
essentielle for den teoretiske og praktiske undervisning i
kandidatuddannelserne i Human Nutrition og kandidatuddannelsen
i Klinisk Ernæring. Kurset er valgfrit på bacheloruddannelsen
i fødevarer og ernæring inden for specialiseringen fødevarer,
ernæring og sundhed, men en forudsætning for at blive optaget på
kandidatuddannelsen i Klinisk Ermæring.
Viden:
- Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer.
- Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos mennesket
- Kendskab til absorption og elimination samt forståelse for principielle virkningsmekanismer.
Færdigheder:
- Anvende prinicipielle patologiske og farmakologiske virkningsmekanismer i en ernæringsmæssig sammenhæng
Kompetencer:
- Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og ernæring.
Viden:
- Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer.
- Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos mennesket
- Kendskab til absorption og elimination samt forståelse for principielle virkningsmekanismer.
Færdigheder:
- Anvende prinicipielle patologiske og farmakologiske virkningsmekanismer i en ernæringsmæssig sammenhæng
Kompetencer:
- Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og ernæring.
Undervisningsmateriale
Lærebøger oplyses ved
studiestart på Absalon.
Faglige forudsætninger
Ernæring 5p DTU og Human
fysiologi 7,5p (Fagpakke: Fødevarer, Ernæring & Sundhed, 2. år
blok 1+2).
Undervisningsform
De enkelte dele af
indholdsstoffer behandles i forelæsningsform. I løbet af kurset
søges det - med udvalgte kliniske eksempler - at samle de
præsenterede enkeltheder til et hele. De teoretiske øvelser skal
uddybe forelæsningsstoffet og giver mulighed for en nærmere
diskussion af enkeltproblemer.
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 81
- Forelæsninger
- 50
- Teoretiske øvelser
- 75
- I alt
- 206
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
- Reeksamen
- Ved 10 eller færre tilmeldte til reeksamen vil eksamensformen være mundtlig eksamination.
Kriterier for bedømmelse
Se venligst under "Målbeskrivelser"
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEB10215U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- B
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning.
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institutter
- Institut for Idræt og Ernæring
- Institut for Veterinær Sygdomsbiologi
Kursusansvarlige
- Thomas Thymann (thomas.thymann@sund.ku.dk)
Gemt den
13-11-2013