LLEA10283U Bryggeripraktik
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Internship in the brewing industry
Uddannelse
Bachelorstuderende i
fødevarer og ernæring, der har valgt at læse til
fødevareingeniør.
Kursusindhold
Arbejdet på et bryggeri
er typisk inddelt i flg. 6 områder
-Maltning (råvarer)
-Bryghus (urtproduktion)
-Gæring (gærbehandling, primær gæring, stabilisering, filtrering)
-Emballering (flasker, dåser, fustager)
-Sodavand(mineralvand, sodavand)
-Forsyning (damp, køling, CO2 , vandbehandling, trykluft)
I praktikforløbet skal der arbejdes indenfor alle seks områder, og der skal arbejdes indenfor hvert udvalgt område i mindst 2 uger.Hvis bryggeriet er af en mindre størrelse, er det ønskeligt at arbejde på mere end et praktiksted.
Indenfor hvert område skal den studerende efter en grundig introduktion, arbejde i produktionsområdet, og derefter kunne beskrive arbejdsgange med et flowsheet.
Dette flowsheet skal indeholde:
- Indtag (råmaterialer, urt, etc.)
- Transportbånd
- Maskineri og tanke (inspektioner, CIP-cykler mm)
- Bemanding på centrale områder/maskiner
- Antal produktlinjer
Alt udstyr skal beskrives med kapacitet, producent og alder.
Den studerende skal også beskrive kontrolprocedurer, herunder
- Råvarekontrol
- Processtyring
- QC
- Færdigvarekontrol
Den studerende skal også undersøge forbrug af energi og vandforbrug, ligesom potentielle tab i udbytte skal undersøges.
Derudover skal ded studerende løse en konkret mindre opgave udpeget af praktikstedet.
-Maltning (råvarer)
-Bryghus (urtproduktion)
-Gæring (gærbehandling, primær gæring, stabilisering, filtrering)
-Emballering (flasker, dåser, fustager)
-Sodavand(mineralvand, sodavand)
-Forsyning (damp, køling, CO2 , vandbehandling, trykluft)
I praktikforløbet skal der arbejdes indenfor alle seks områder, og der skal arbejdes indenfor hvert udvalgt område i mindst 2 uger.Hvis bryggeriet er af en mindre størrelse, er det ønskeligt at arbejde på mere end et praktiksted.
Indenfor hvert område skal den studerende efter en grundig introduktion, arbejde i produktionsområdet, og derefter kunne beskrive arbejdsgange med et flowsheet.
Dette flowsheet skal indeholde:
- Indtag (råmaterialer, urt, etc.)
- Transportbånd
- Maskineri og tanke (inspektioner, CIP-cykler mm)
- Bemanding på centrale områder/maskiner
- Antal produktlinjer
Alt udstyr skal beskrives med kapacitet, producent og alder.
Den studerende skal også beskrive kontrolprocedurer, herunder
- Råvarekontrol
- Processtyring
- QC
- Færdigvarekontrol
Den studerende skal også undersøge forbrug af energi og vandforbrug, ligesom potentielle tab i udbytte skal undersøges.
Derudover skal ded studerende løse en konkret mindre opgave udpeget af praktikstedet.
Målbeskrivelser
Den studerende skal
opnå kendskab til arbejdsgange og processer på et bryggeri.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange med et flowsheet
Beskrive kontrolprocedurer
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på bryggeriet
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange med et flowsheet
Beskrive kontrolprocedurer
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på bryggeriet
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Formelle krav
Bryggeripraktik kan
kun vælges af bachelorstuderende i fødevarer og ernæring, der
følger fagpakken i kvalitet og teknologi. Tidligst mulige placering
er 3. år af bacheloruddannelsen.
Undervisningsform
Bryggeripraktikken er på
22-24 uger. Praktikken foregår på bryggerier i Danmark, men kan
efter aftale med den studerende også foregå helt eller delvist på
bryggerier i nabolande.
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Projektarbejde
- 824
- I alt
- 824
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Portfolio---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
- Reeksamen
- Ved 10 eller færre tilmeldte til reeksamen vil eksamensformen være mundtlig eksamination.
Kriterier for bedømmelse
For hvert hovedområde attesterer praktikstedet at forløbet er
gennemført tilfredsstillende. Alle attester skal indsendes til
SCIENCE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af
bryggeripraktik sker såfremt forløbet er gennemført på
tilfredsstillende vis.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEA10283U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- Bryggeripraktikken er på 22-24 uger.
- Placering
- Forår
- Skemagruppe
- Som almindelig arbejdstid på bryggeri, hvor praktikken foregår.
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Kursusansvarlige
- Axel Grøndahl Kristiansen
Gemt den
30-09-2013