LLEA10281U Kødpraktik

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Internship in the meat industry

Uddannelse
Bachelorstuderende i fødevarer og ernæring, der har valgt at læse til fødevareingeniør
Kursusindhold
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen.

Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C

De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporter­ne offent­liggøres ikke og kan om nødvendigt under­kastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt.
Målbeskrivelser
Den studerende skal opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden for slagteri- og kødindustri.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.

Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Kødpraktik kan kun vælges af bachelorstuderende, der har valgt at læse til fødevareingeniør
De 3 uger på slagteriskolen vil veksle mellem undervisning og praktiske øvelser. De studerende skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under Kursusindhold
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 34
  • Forberedelse
  • 100
  • Forelæsninger
  • 45
  • Praktiske øvelser
  • 45
  • Projektarbejde
  • 600
  • I alt
  • 824
Point
30 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Portfolio
Beskrivelse af eksamen: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb sendes til kursusansvarlige koordinator.
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
godkendt/ikke godkendt
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis og at den afsluttende rapport er godkendt.