LLEA10281U Kødpraktik
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Internship in the meat industry
Uddannelse
Bachelorstuderende i
fødevarer og ernæring, der har valgt at læse til
fødevareingeniør
Kursusindhold
Praktikken varer 18 uger
og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på
Slagteriskolen.
Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C
De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporterne offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt.
Derefter skal den studerende følge to af følgende tre muligheder
A: 7½ uges praktik på et slagteri.
B: 7½ uges praktik på en forædlingsvirksomhed.
C: 7½ uges praktik på en udviklings- eller servicevirksomhed.
Den studerende kan frit vælge hvilken kombination der ønskes
Hvis den studerende er i praktik i udlandet, følges ét samlet forløb på 15 uger på en af virksomhedstyperne nævnt i A,B eller C
De studerende skal i praktikperioden søge at løse nogle konkrete opgaver samt sætte sig ind i praktikstedets produkter og markeder, arbejdsforhold og organisation. Praktikopgaven formuleres normalt af praktikværten, og tilrettelæggelsen af projektet foregår i samarbejde mellem praktikstedet, praktikanten og evt. praktikvejlederen. Praktikperioden skal afsluttes med en skriftlig rapport vedrørende (a) projektet og (b) virksomheden. Rapporterne offentliggøres ikke og kan om nødvendigt underkastes fortrolighedsaftale. Rapporten skal skrives under praktikopholdet, så der er mulighed for råd og vejledning - og afleveres ved praktikperiodens afslutning til praktikstedet, hvis ikke andet er aftalt.
Målbeskrivelser
Den studerende skal
opnå kendskab til arbejdsgange og processer på virksomheder inden
for slagteri- og kødindustri.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Beskrive særlige branchemæssige forhold indenfor slagteri- og kødindustri.
Færdigheder:
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse og dokumentere en konkret opgave på virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Formelle krav
Kødpraktik kan kun
vælges af bachelorstuderende, der har valgt at læse til
fødevareingeniør
Undervisningsform
De 3 uger på slagteriskolen
vil veksle mellem undervisning og praktiske øvelser. De studerende
skal i praktikperioden indgå i det daglige arbejde, samtidig med at
de løser de konkrete opgaver som er beskrevet under
Kursusindhold
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 34
- Forberedelse
- 100
- Forelæsninger
- 45
- Praktiske øvelser
- 45
- Projektarbejde
- 600
- I alt
- 824
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig afleveringPortfolioBeskrivelse af eksamen: Virksomhedsrapporter, resume af projektrapporter på dansk/engelsk og virksomhedernes attest for gennemført forløb sendes til kursusansvarlige koordinator.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- godkendt/ikke godkendt
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Godkendelse af kødpraktikken sker såfremt forløbet er
gennemført på tilfredsstillende vis og at den afsluttende rapport
er godkendt.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEA10281U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- kurset kører udenfor blokstruktur
Praktikken varer 18 uger og alle studerende starter med 3 ugers skoleophold på Slagteriskolen. - Placering
- Forår
Uden for blokstruktur
- Skemagruppe
- Uden for blokstruktur
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Kursusansvarlige
- Rene Lametsch (rla@food.ku.dk)
Gemt den
28-06-2013