LFYB10041U Fødevarefysik
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Food Physics
Uddannelse
BSc i Fødevarer og
ernæring
Kursusindhold
I kurset gennemgås grundlæggende teori
for mekanik, hydromekanik, termodynamik og elektromagnetisk
stråling. Der vises relevante anvendelser inden for disse
hovedområder.
Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft, bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse, herunder rotation og vibration.
Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning samt overfladespænding.
Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport samt det kemiske potential.
Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med varmetransport og radioaktivitet.
Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft, bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse, herunder rotation og vibration.
Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning samt overfladespænding.
Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport samt det kemiske potential.
Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med varmetransport og radioaktivitet.
Målbeskrivelser
Kurset søger at give de studerende en
grundlæggende forståelse for nogle af de fysiske love, som optræder
senere i løbet af studiet i fødevarevidenskab samt kort introducere
anvendelserne af de samme fysiske love i fødevarerelevante
sammenhænge.
Når kurset er færdigt, kan den studerende:
Viden:
Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for fødevarevidenskab.
Færdigheder:
Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder).
Kompetencer:
Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage relevante konklusioner.
Når kurset er færdigt, kan den studerende:
Viden:
Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for fødevarevidenskab.
Færdigheder:
Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder).
Kompetencer:
Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage relevante konklusioner.
Undervisningsmateriale
Fysik For LIFE. Steen Hansen. SL books,
samt supplerende note, som kan downloades.
Undervisningsform
Forelæsninger og teoretiske
(regne-)øvelser
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 4
- Forberedelse
- 106
- Forelæsninger
- 48
- Teoretiske øvelser
- 48
- I alt
- 206
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.Den skriftlige prøve består af 4 opgaver med hver 4-5 delspørgsmål.
Alle delspørgsmål vægtes ligeligt. - Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern censor
Kriterier for bedømmelse
Se Målbeskrivelse.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LFYB10041U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- B
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Niels Bohr Institutet
Kursusansvarlige
- Steen Laugesen Hansen (3-78716d4573676e33707a336970)
Gemt den
30-04-2013