HMEA03135U FM, Medier og læring
Media and learning
Medialiseringen af samfundet inkluderer også uddannelsessystemet, hvor medier præger undervisningens genstandsfelt, anvendte læringsredskaber og skolens læringsmiljø mv. Det er i dag en efterhånden etableret sandhed, at mediers pædagogiske potentialer er nødvendige forudsætninger for at gøre skolens undervisning tidssvarende. Debatten omkring integration af medier i skolen kommer ofte til at handle om ressourcer og teknologi, men faktum er at problemet ligger højere oppe i fødekæden, i den manglende faglighed omkring brugen af medier på skoler og i uddannelsessystemet.
Kurset omhandler forholdet mellem medier, skole og samfund og vil blandt andet se nærmere på teorier omhandlende mediepædagogik og mediedidaktik. Med folkeskolen som eksempel gives et overblik over de udfordringer, som skolen i dag står overfor qua mediernes hastige udvikling, samt hvilke pædagogiske potentialer medierne indeholder. Kurset vil tage fat på spørgsmål såsom: Hvilke udfordringer står skolen overfor i et videnssamfund? Hvad betyder mediernes indtog i skolen for undervisningen? Hvilke konsekvenser har medierne for læringsmiljø samt roller og relationer mellem lærere og elever? Hvordan kan arbejdet om og med medier tilrettelægges, så det underbygger læreprocessen?
Kurset baserer sig på mediesociologiske, -æstetiske, -pædagogiske og -didaktiske problemstillinger. Kursets fokus vil overvejende være på levende billeders læringspotentialer i en tid, hvor mediekompetencer diskuteres i forhold til skole og uddannelse. Kurset lægger op til, at de studerende kan aflevere eksamensopgaver fx omhandlende:
Projekter forankret i skolen og i børne- og ungdomskultur. Kvalitative undersøgelser af forholdet mellem uddannelse, undervisning, medier, børn og unge; kvalitative undersøgelser af mediepædagogiske og mediedidaktiske problemstillinger i forhold til forskellige fagområder i folkeskolen, på ungdomsuddannelser og på videregående uddannelser; analyser af film- og medieprodukter inden for børne- og ungdomskultur; receptionsanalyser af børn og unges oplevelser af film- og medieprodukter mv.KA 2013:
Modul 2: Kultur, Genrer og Æstetik: HFMK03021E |
Modul 7: Valgfrit emne 1: HFMK03131E |
Modul 7: Valgfrit emne 2: HFMK03141E |
Medievidenskab 2008:
Medie/æstetik/genre HMEK03131E
Valgfrit emne 1 HMEK03201E
Filmvidenskab 2008:
Filmæstetik og reception HFVA04141E
Valgfrit emne 1 HFVA04181E
Kompendium trykkes
- Kategori
- Timer
- Holdundervisning
- 28
- I alt
- 28
Kandidattilvalg: Ansøgningsskema finder du her: http://hum.ku.dk/uddannelser/vejledning/merit/ Skemaet skal sendes til sn-mef@hum.ku.dk senest d. 3. juni 2013
- Point
- 15 ECTS
- Prøveform
- Andet
Kriterier for bedømmelse
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- HMEA03135U
- Point
- 15 ECTS
- Niveau
- KandidatKandidat tilvalg
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Efterår
- Skemagruppe
- Skema bliver lagt udenfor blokstruktur
- Studienævn
- Studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling
Udbydende institut
- Institut for Medier, Erkendelse og Formidling
Kursusansvarlige
- Sanne Eyrich (sannec@hum.ku.dk)
Undervisere
Thilde Emilie Møller