HLVB00010U Tyskkursus: læsning og forståelse

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

German course

Uddannelse
Litteraturvidenskab
Kursusindhold

Dette kursus udbydes som sprogstøttende supplement til kurserne Litteraturteori og – analyse 2 og Litteraturhistorie 2. På kurset trænes de studerendes færdigheder i at læse og forstå tysk. Vægten ligger dermed på de receptive færdigheder (ikke på at tale og skrive tysk). Formålet med kurset er at styrke de fremmedsproglige kompetencer og klæde de studerende på til at læse og forstå tysksprogede poetiske, skønlitterære og faglitterære tekster. De studerende vil blive præsenteret for:

- en række læsestrategier og praktiske værktøjer med henblik på at styrke læsefærdigheden på tysk.

- en introduktion til en række nyttige redskaber, når man arbejder med oversættelse. 

- Et indblik i hvordan man arbejder med sammenlignende læsning af originaltekster og oversatte tekster.

 

Deltagelse på kurset forudsætter, at man på forhånd har et sprogligt niveau på tysk, der svarer til let øvet til øvet.  Ved første kursusgang vil alle deltagere blive bedt om at udføre en indgangstest for at fastlægge den enkeltes studerendes niveau og pege, på hvilke styrker og hvilke udfordringer som den enkelte studerende skal arbejde med.

Dette kursus vil, i det omfang det er relevant, følge læseplanen for kurserne Litteraturteori og – analyse 2 og Litteraturhistorie 2. Dog vil kurset også byde på timer, der giver de studerende nogle mere generelle værktøjer og strategier til læsning på tysk.

Holdundervisning
Onsdage kl. 15-17 i 21.1.47.
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 24
  • I alt
  • 24
Point
0 ECTS
Prøveform
Andet
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Censurform
Ingen ekstern censur