HKUB00990U Kunsthistorie: Akademisk opgaveskrivning BA

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Academic writting

Kursusindhold

BA Workshop: Akademisk opgaveskrivning og eksamensforberedelse

Denne workshop er et tilbud til alle BA studerende på Kunsthistorie, varetages af en forsker og underviser på afdelingen og inkluderer et samarbejde med Vejledningscenteret.
Workshoppen sigter mod bedre konkrete kompetencer inden for det akademiske arbejde, som det former sig på denne afdeling af IKK. Vi forbedrer det akademiske håndværk, sikrer færdiggørelse af opgaver og forberedelser til kommende eksaminer, og øger samarbejde mellem studerende og vejledere her på stedet.
Timerne indeholder behandling af og øvelser i at tackle en serie generelle og tilbagevendende udfordringer i relation til skriftlige opgaver og mundtlige eksaminer: synopsis, problemformulering, hypotese, disposition, metode, litteratursøgning, bibliografiske reference standarder, skrivestil, præsentation og formidling. Vi diskuterer også i fællesskab typiske fejl og faldgruber i det akademiske arbejde.
Derudover handler workshoppen om at viderebefordre den eller de konkrete opgaver og eksaminer, deltagerne p.t. arbejder med. Disse fremlægges og får respons, ligesom underviseren inviterer et antal af de tilknyttede vejledere med ind i workshoppen med henblik på generelle bemærkninger, individuel feedback og diskussion i plenum.
Kurset starter lidt inde i semesteret, er kort, effektivt, konkret udbytterigt og omfatter fem kursgange på hver to timer.

5 x forelæsninger
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 10
  • I alt
  • 10
Point
0 ECTS
Prøveform
Andet