HHIÅ00311U ÅU HIS Metode og redskaber 1 - Modul 2B - 31, 32 og 33 (forår)

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

ÅU HIS Metode og redskaber 1 - Modul 2B - 31, 32 og 33

Uddannelse
Historie
Modul 2B:
Historisk metode A (Fagelement 31)
og
Litteratur og information - søgning og håndtering (Fagelement 32)
og
Kvantitativ og struktureret information - håndtering og analyse (Fagelement 33)
[Bacheloruddannelsen, 2005-ordningen]

BA-tilvalg / Modul T3:
Historisk metode A (fagelement 1031) [Bachelortilvalg, 2007-ordningen]
[Tilvalgsstuderende følger kun Historisk metode A]
Kursusindhold

Modulet består af tre fagelementer. Alle skal forøge evnen til på egen hånd at arbejde med historiske problemstillinger.

Historisk Metode A (fagelement 31) skal give praktisk erfaring på elementært niveau i at arbejde med historiske kilder. Der indgår statistiske metoder og talbehandling, som forudsætter kendskab til regneark på brugerniveau. Kurset forbereder til Historisk Metode B (fagelement 35) [Modul 3B: Metode og redskaber 2], som afsluttes med den endelige eksamen i metode.

Litteratur og information - søgning og håndtering (fagelement 32) skal give grundlæggende, praktiske færdigheder i at finde og håndtere materiale til historisk studium og historiske undersøgelser. Hvordan finder man det, og hvordan holder man styr på resultaterne af sin læsning og sine undersøgelser?

Kvantitativ og struktureret information (fagelement 33) skal give elementær erfaring i at håndtere og analysere kvantitative data og struktureret information. Hvordan behandler man tal, lister og fortegnelser? Hvilke principielle spørgsmål er der i forbindelse med klassifikation, generalisering og repræsentativitet?

Holdundervisning
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 0
  • I alt
  • 0
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet
Kriterier for bedømmelse