HFVK04222U FM, Specialeseminar
Thesisseminar
Man kan ikke tidligt nok begynde at tænke over, hvad man kunne finde interessant og udbytterigt at skrive om. Ideen kan f.eks. komme fra et af de kurser, man gennemgår på studiet, og måske ville man ligefrem få lyst til at søge læreren på det pågældende kursus som vejleder. Men det er meget vigtigt, at ideen konkretiseres, at emnet finder en passende afgrænsning, og at der kan formuleres en relevant og holdbar problemstilling. Derefter kommer udvælgelse af genstandsfelt og materialer, analyse og fortolkning, samt præsentation af resultater og perspektiver.
Kurset er åbent for enhver studerende på kandidatuddannelsen, som er gået i gang med sine specialeovervejelser. Det vil lægge hovedvægten på processen og udnytte mulighederne for at afprøve hypoteser, belæg og resultater på de medstuderende. Hertil kommer læreroplæg og bidrag fra gæsteundervisere. Der vil bl.a. være fokus på de konkrete udfordringer, som man kommer ud for, når mere abstrakte metodologiske og videnskabsteoretiske problemstillinger skal udkrystallisere sig i konkrete analyser: Hvilke emner egner sig overhovedet til videnskabelig analyse? Hvordan omsætter man gode, men vage idéer til præcise analytiske problemstillinger? Og hvilke slags konklusioner kan man drage ud fra hvilke materialer, belæg og teorier (og hvilke ikke)?
Ud over specialeseminaret på faget vil der også være følgende fælles arrangementer på MEF:
Speciale Start-up
Onsdag d. 11. december kl. 13.15-16.00 i lokale 15A-0-13
Her vil de kommende specialestuderende få information om forløbet og de formelle rammer for specialeprocessen. Den sidste del af arrangementet vil blive brugt til at hjælpe med idégenerering og kondensering af idéer, så man kan bruge sin juleferie til at finde den rigtige projektidé.
Kick-off
Tirsdag d. 28. januar kl. 13:15-16.00 (lokale følger)
En række undervisere vil holde oplæg som udgangspunkt for fælles diskussion af ’det gode speciale’, skriveproces og vejledning.
Litteratursøgning
Torsdag d. 6. februar kl. 11.15-12.00 (lokale følger)
Biblioteket vil holde en kort workshop for de specialeskrivere, der gerne vil have finpudset deres evner til at litteratursøge.
Specialet som projekt
Tirsdag d. 18. februar kl. 13.15-15.00 (lokale følger)
Hvordan kan projektstyrings værktøjer bruges direkte i din specialeproces. Specialestuderende skulle gerne gå fra arrangementet med en næsten færdig og meget detaljeret projektplan.
Fra proces til produkt
Onsdag d. 30. april kl. 10.15-12.00 (lokale følger)
Denne gang handler om specialets slutspurt; hvordan styrer man godt og sikkert fra kladder til færdige sider, fra proces til produkt.
- Kategori
- Timer
- Holdundervisning
- 12
- I alt
- 12
- Point
- 0 ECTS
- Prøveform
- Andet
Kriterier for bedømmelse
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- HFVK04222U
- Point
- 0 ECTS
- Niveau
- Kandidat
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Efterår og Forår
- Skemagruppe
- Skema bliver lagt udenfor blokstruktur
- Studienævn
- Studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling
Udbydende institut
- Institut for Medier, Erkendelse og Formidling
Kursusansvarlige
- Sanne Eyrich (sannec@hum.ku.dk)
Undervisere
Mette Mortensen