ASTK12152U UDBUD: Polity analyse
UDBUD: Polity Analysis
Når man skal investere eller intervenere i et land er det en god ide at danne sig et billede af det samfund man skal operere i. Til det formål bruger vi polity analyse. Polity analysen er et nyt værktøj indenfor den moderne Statskundskab. Der er hverken tale om komparativ politik eller traditionel IP, men polity analysen kan bedre betragtes som en metode til forståelse af stater som tilhører det nye paradigme indenfor politisk videnskab som ikke skelner mellem national og international politik (Duedney, Scwheller, moderne politologi). Polity analyse giver en deltagerne mulighed for at anvende den viden man har erhvervet sig på grunduddannelsen til at analysere et konkret forhold. Faget er et hjælpefag i både almen Statskundskab og International Politik som giver et overblik over et lands forhold ved at anvende nationaløkonomi, sociologi, politologi og IP betragtninger samlet.
Polity betyder det politiske aspekt ved samfundet og analysen deraf giver et billede af de grundlæggende forhold og mekanismer i et samfund og gør os i stand til at vurdere magtdistributionen og den politiske stabilitet i det samfund. I dette kursus præsenteres polity analysen som værktøj. Det er målet at man lærer at anvende polity analyse. Kurset falder i to dele. Den første del er en indføring i den politiske ordens teori. Her præsenteres den nyeste teori indenfor politologi. Det er nødvendigt at have styr på teorien for at kunne lave en skarp problemformulering. Der anvendes cases til at illustrere teoretiske pointer. I den anden halvdel af kurset fokuseres på individuelle opgaver hvor der specielt lægges vægt på problemformulering og udformning af polity analyse i henhold til individuelle case valg.
Feedback på konkrete analyser og fremskrivning af en god problemformulering er begge alfa og omega i godt analysearbejde og vigtigt at lære sig hvis man skal arbejde professionelt med globale politiske forhold. Efter den teoretiske indføring vender vi os derfor mod spørgsmålet om hvordan vi beskriver og forklarer det politiske vilkår gennem analyse af en given polity. Her vælger de studerende en individuel case. I analysen af forskellige cases fokuserer vi på at stille skarpt på almene fænomener som eliteformation, politikker til tilvejebringelse af social sammenhængskraft, institutionaliseringen af politiske strukturer, osv. Anden del af kurset er på den måde fokuseret på at lave individuelle problemformuleringer ud fra teorien og at operationalisere den politiske ordens teori for at muliggøre analyse. Mod slutningen af kurset fokuserer vi på at gennemføre polity analyse for at indøve analyse. Der er to gange feedback sessions hvor vi laver grupper og giver feedback på deltagernes analyser og opgavearbejde.
Målet er at de studerende laver deres egen polity analyse. Det gøres ved at de bliver interesseret i et land og lærer dette land dybt at kende hurtigt ved brug af polity analysens værktøjer og den politiske ordens teori. De studerende skal i deres polity analyse vise at de kan vurdere et samfunds stabilitet og statens evne til at influere på dens situation. Den studerende skal stille en skarp problemformulering, lave en analyse og en derefter give en rimelig diskussion af forskellige faktorers betydning i henhold til den politiske ordens teori, så de kan konkludere på stabiliteten af polity. Den studerende viser dermed dyb forståelse for politisk teori om staters indre puls og dynamik. Huntingtons basale dynamikker formodes kendt efter endt kursusdeltagelse.
Carl Schmitt: Political Theology, University of Chicago Press, 2005
Carl Schmitt: The Concept of the Political, translation, introduction, and notes by George Schwab, University of Chicago Press, 2007
Samuel P. Huntington: Political Order in Changing Societies, Yale University Press, 1968
Ole Wæver: Concepts of Security, Copenhagen, 1997
Daniel H. Duedney: Bounding Power, Princeton University Press, 2007
Victor Ramraj: Emergency Powers and the Limits of Legality, 2008
Francis Fukuyama: The Origin of Political Order, London, 2011
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 79
- Forberedelse
- 168
- Holdundervisning
- 28
- I alt
- 275
- Point
- 10 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig afleveringFri opgave
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
- Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, dvs. hvor den studerende med ingen eller få og uvæsentlige mangler og på selvstændig og overbevisende måde er i stand til at indfri målbeskrivelsen for udbuddet.
- Karakteren 7 gives for den gode præstation, dvs. hvor den studerende, om end med adskillige mangler, på sikker vis er i stand til at indfri målbeskrivelsen for udbuddet.
- Karakteren 02 gives for den tilstrækkelige præstation, dvs. den minimalt acceptable præstation, hvor den studerende kun usikkert, mangelfuldt og/eller uselvstændigt er i stand til at indfri målbeskrivelsen for udbuddet.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- ASTK12152U
- Point
- 10 ECTS
- Niveau
- KandidatBachelor
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Forår
- Skemagruppe
- C1
- Efter- og videreuddannelse
- Pris
- Læs mere på www.polsci.ku.dk -> Uddannelser -> Åbent Universitet
- Studienævn
- Statskundskab studienævn
Udbydende institut
- Institut for Statskundskab
Kursusansvarlige
- Klaus Kondrup Jakobsen
(klaus.kondrup@ifs.ku.dk)
Fagkoordinator: Peter Nedergaard