ASOA05038U Introduktion til Stata
Introduction to Stata
Faget er henvendt til studerende på samfundsvidenskabelige fag, der har kendskab til elementære kvantitative metoder og som gerne vil lære, hvordan disse kan udfoldes i statistikprogrammet Stata.
Stata bliver brugt på en lang række forskningsinstitutioner, virksomheder og arbejdspladser. Dets opbygning minder om to andre meget kendte samfundsvidenskabelige statistikprogrammer, SPSS og SAS. Stata minder om SAS med hensyn til at skrive kommandoer, men hvor Statas kommandoer (syntaks-sætninger) er forsøgt gjort mere enkle og intuitive. Derudover har Stata en veludviklet peg-og-klik funktion, som det ses i SPSS, men som i Stata fungerer bedre i kombination med syntaksen, som i Stata kaldes en do-file.Bemærk: Dette er ikke et statistikkursus, men en introduktion til statistikprogrammet Stata, hvor målet er at ruste dig til at foretage analyser ved hjælp af Stata.
I ”Introduktion til Stata” lærer du at danne frekvenstabeller, klargøre data til analyser, foretage uni- og bivariate analyser samt lave regressionsanalyser i statistikprogrammet Stata. Du får basisviden om de mest elementære Stata-kommandoer og bliver i stand til på egen hånd at udforske Stata-universet igennem Statas udviklede hjælpefunktion, online hjælpeværktøjer og videointroduktioner.
Undervisningsnoter etc. udleveres undervejs. Hvis man ønsker en supplerende grundbog at støtte sig til, kan vi anbefale Kim Mannemar Sønderskov: Stata - En praktisk introduktion. Hans Reitzels Forlag, 2011. Det er dog ikke nødvendigt at anskaffe bogen for at følge kurset.
Undervisningen tager udgangspunkt i Stata 13. Studerende på Københavns Universitet kan installere programmet ved at henvende sig i IT. Vi anbefaler, at du installerer det på din computer før kursusstart.
OBS: Undervisningen er primært baseret på øvelser, og det forventes, at de studerende færdiggør øvelserne hjemme fra gang til gang.
Kurset fungerer også som liniefag for specialiseringsretningen: Metode
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 56,75
- Forberedelse
- 56,75
- Forelæsninger
- 24
- I alt
- 137,50
Ansøgningsperioden: for sommerskole og efterårskurser er 15. maj - 1. juni 2014. Tilmelding som meritstuderende; læs mere her
- Point
- 5 ECTS
- Prøveform
- Løbende bedømmelseEksamensformen aktiv deltagelse afvikles løbende i forbindelse med undervisningen.
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- ASOA05038U
- Point
- 5 ECTS
- Niveau
- BachelorKandidat
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Forår og Sommer
- Skemagruppe
- Se skema
- Kursuskapacitet
- Der kan maksimalt tilmelde sig 25 studerende på kurset.
- Efter- og videreuddannelse
- Pris
- Læs mere om Åbent Universitet og priser her .
- Studienævn
- Sociologisk studienævn
Udbydende institut
- Sociologisk Institut
Kursusansvarlige
- Signe Pedersen (sand@samf.ku.dk)
Undervisere
Gunnvá Krett Aargard, guka@soc.ku.dk
Sigrid Trier Grønfeldt, sigridtg@hotmail.com