ASOA05038U Introduktion til Stata

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Introduction to Stata

Uddannelse
BA+KA Valgfag
Kursusindhold

Faget er henvendt til studerende på samfundsvidenskabelige fag, der har kendskab til elementære kvantitative metoder og som gerne vil lære, hvordan disse kan udfoldes i statistikprogrammet Stata.

Stata bliver brugt på en lang række forskningsinstitutioner, virksomheder og arbejdspladser. Dets opbygning minder om to andre meget kendte samfundsvidenskabelige statistikprogrammer, SPSS og SAS. Stata minder om SAS med hensyn til at skrive kommandoer, men hvor Statas kommandoer (syntaks-sætninger) er forsøgt gjort mere enkle og intuitive. Derudover har Stata en veludviklet peg-og-klik funktion, som det ses i SPSS, men som i Stata fungerer bedre i kombination med syntaksen, som i Stata kaldes en do-file.

Bemærk: Dette er ikke et statistikkursus, men en introduktion til statistikprogrammet Stata, hvor målet er at ruste dig til at foretage analyser ved hjælp af Stata.
Målbeskrivelser

I ”Introduktion til Stata” lærer du at danne frekvenstabeller, klargøre data til analyser, foretage uni- og bivariate analyser samt lave regressionsanalyser i statistikprogrammet Stata. Du får basisviden om de mest elementære Stata-kommandoer og bliver i stand til på egen hånd at udforske Stata-universet igennem Statas udviklede hjælpefunktion, online hjælpeværktøjer og videointroduktioner.

Undervisningsnoter etc. udleveres undervejs. Hvis man ønsker en supplerende grundbog at støtte sig til, kan vi anbefale Kim Mannemar Sønderskov: Stata - En praktisk introduktion. Hans Reitzels Forlag, 2011. Det er dog ikke nødvendigt at anskaffe bogen for at følge kurset. 

Kendskab til elementær statistik, herunder signifikanstests, korrelationskoefficienter og simpel regressionsanalyse.
Undervisningen består af korte underviseroplæg efterfulgt af øvelser.
Undervisningen tager udgangspunkt i Stata 13. Studerende på Københavns Universitet kan installere programmet ved at henvende sig i IT. Vi anbefaler, at du installerer det på din computer før kursusstart.
OBS: Undervisningen er primært baseret på øvelser, og det forventes, at de studerende færdiggør øvelserne hjemme fra gang til gang.
BEMÆRK: dette kursus kan ikke vælges af bachelorstuderende på Sociologi eller kandidatstuderende på Sociologi, som allerede har haft STATA gennem beståelse af Elementære Samfundsvidenskabelige Metoder efter den 1/9 2010.

Kurset fungerer også som liniefag for specialiseringsretningen: Metode
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 56,75
  • Forberedelse
  • 56,75
  • Forelæsninger
  • 24
  • I alt
  • 137,50
Point
5 ECTS
Prøveform
Løbende bedømmelse
Eksamensformen aktiv deltagelse afvikles løbende i forbindelse med undervisningen.
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen