AANB11002U Antropologi II

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Anthropology II

Uddannelse
Bacheloruddannelsen i Antropologi
Kursusindhold

Formålet med Antropologi II er at introducere den studerende for centrale tematiske felter i antropologien, antropologiske metoder og for en etnografisk region. De studerende læser en monografi i løbet af kurset, der er knyttet til den valgte region og de tematiske aspekter, som de studerende har været igennem i løbet af kurset. Herudover skal de studerende på et metodeseminar introduceres til antropologisk metode.

Metodeseminariet indeholder en introduktion til deltagerobservation med særligt fokus på observations- og interviewteknikker. På baggrund af en udleveret problemformulering finder de studerende et sted for feltøvelsen samt mulige informanter. Kurset afrundes med en skriftlig og mundtlig afrapportering, der beskriver problemformuleringen, øvelsernes praktiske forløb og en vurdering af resultatet i forhold til problemformuleringen.

De tematiske felter, som tages op på henholdsvis antropologi I og antropologi II skal introducere de studerende til følgende centrale felter: Tid og rum, økologi, økonomi, social organisation, slægtskab, køn/alder, religion/verdenssyn, politik/magt, etnicitet/identitet, forandring/modernisering, repræsentation/genre.

Fordelingen af felterne mellem de to kurser fastsættes af underviser.

På Antropologi II udarbejdes som en del af undervisningen 2 skrivetekniske øvelser, der er obligatoriske. De studerende modtager vejledning og tilbagemelding af tutorer i forbindelse med udarbejdelse af de skrivetekniske øvelser. De skrivetekniske øvelser godkendes af underviser. Øvelserne skal være godkendt for at den studerende kan deltage i den afsluttende eksamen.

Kurset rummer desuden anden del af en introduktion til ’Hands on it – teknikker og funktioner’.

Målbeskrivelser

Efter afslutningen på hele undervisningsforløbet på 2. semester, skal den studerende udarbejde et essay, der viser, at han/hun kan:

  • identificere fagets centrale tematiske aspekter.
  • redegøre for centrale tematiske og regionale forhold, der har været belyst på kurset. Herunder kunne reflektere over forholdet mellem de specifikke regionale forhold og tematiske aspekter.
  • redegøre for kontekst og komparations betydning for antropologisk analyse
  • identificere fagdebatter og faglige positioner
  • identificere ligheder og forskelle mellem klassiske og moderne antropologiske tekster

Herudover skal den studerende opfylde Institut for Antropologis form og sprogkrav (se studieordningens punkt 4.3.2 om form og sprogkrav).

Læringsmålene for metoderapporten er:

  • planlægge og gennemføre observation og etnografiske interviews relateret til en given problemstilling.
  • overveje de eventuelle etiske problemer i forbindelse med feltøvelsen.
  • Redegøre skriftligt for de anvendte antropologiske metoder
  • Formidle problemstillingen og valg af emprisk felt, herunder sted og personer
  • Reflektere over metodiske erfaringer, herunder muligheder og begrænsninger inden for den givne tidsramme

Kravene til skriveøvelserne fastsættes af underviserne på kurset.

I alt 1200 sider (heraf 200 siders litteratur relateret til metodeseminaret)

Antropologi I skal være bestået før Antropologi II kan påbegyndes
Forelæsninger, holdundervisning, vejledning og studenteroplæg
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 28
  • I alt
  • 28
Point
20 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Skriftlig aflevering, 12 dage
Eksamen er et 12 dages individuelt essay. Bunden prøve. De stude-rende får udleveret en række spørgsmål, hvoraf de skal vælge et at skrive opgaven ud fra.

Eksamensessay: min. 22.500 anslag og max. 27.500 anslag.
Krav til indstilling til eksamen
For at kunne deltage i eksamen skal den studerende have godkendt metoderapporten og de to skrivetekniske øvelser. Underviseren fastsætter krav til længden på de skrivetekniske øvelser
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Ekstern (underviser og ekstern censor)
Reeksamen
1. reeksamen:
En ny opgave med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende skal have deltaget i 1. eksamensforsøg for at have ret til reeksamen. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.

2. reeksamen:
En ny opgave med ny problemformulering skal afleveres. Den nye opgave skal indleveres ved næste eksamenstermin. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen. Bemærk opfyldes formalia ikke afvises opgaven administrativt. Læs mere her for BA

De skrivetekniske opgaver bedømmes internt af underviser. De skrivetekniske opgaver skal godkendes af underviseren inden eksamen kan aflægges.