Engelsk   Dansk
Velkommen til Københavns Universitets kursuskatalog

HMVA0431OU  Musikvidenskab/Visuel Kultur/Moderne Kultur/Litteraturvidenskab/Teater: KA-emnekursus: Beyoncé, køn og race Årgang 2017/2018

Engelsk titel
Not in english

Kursusinformation

SprogDansk
Point7,5 ECTS
NiveauKandidat
Bachelor
Kandidat tilvalg
Varighed1 semester
Placering
Efterår
Skemagruppe
Skema tilgår
Kursuskapacitet40 studerende
StudienævnStudienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab
Udbydende institut
  • Institut for Kunst og Kulturvidenskab
Kursusansvarlig
  • Erik Steinskog (10-677576676b70756d7169426a776f306d7730666d)
Gemt den 31-03-2017
Uddannelse

KA2008 ordningen, BA2012 ordningen (dog kun for BA-projekter)

Kursusindhold
  • De sidste par år har Beyoncé været verdens største popkunstner. Hun har også kontinuerligt udviklet sit udtryk, både i forhold til albumformatet, i brug af audiovisuelle virkemidler, og i forhold til indhold og referencer. Fra sin VMA performance i 2014, hvor ordet ”Feminist” fyldte hele scenens bagtæppe, via Superbowl 2016, hvor hun refererede til Black Panther Party, og til Grammy Awards 2017, hvor hun på en og samme tid refererer til vestafrikansk mytologi/religion og til moderskabet.

  • At køn og race har været og er centrale parametre i forhold til populærmusik er ikke længere kontroversielt, men på hvilken måde, i hvilken grad, og hvordan man kan analysere og fortolke i forhold til disse kategorier er fortsat en vigtig diskussion. På dette kursus vil udgangspunktet være, at Beyoncé er en sort kvinde fra sydstats USA. I hvilken grad er dette vigtigt for hvordan vi forstår en global superstjerne? Med særligt udgangspunkt i sort feminisme, vil vi på kurset diskutere intersektionalitet, feminismer (i flertal), hvilke roller race spiller i forskellige kontekster, samt forbindelser mellem feminisme og populærkulturindustrien (Beyoncé som CEO). Disse mere teoretiske diskussioner vil løbende blive knyttet til Beyoncés oeuvre – musik, albums, musikvideoer, performances. 

Undervisningsform
Forelæsninger
Feedbackform
Mundtlig
Kollektiv
Bemærkninger
Kurset udbydes som et tværfagligt IKK-kursus.
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Eksamen
Point7,5 ECTS
Prøveform
Andet
Der kan aflægges forskellige eksaminer til dette kursus fra KA2008 ordningen. ECTS-vægten afhænger derfor af eksamensvalget. Det samme gør eksamensformen.
Krav til indstilling til eksamen

Til eksamen vil det , efter aftale med underviseren, også være muligt at arbejde med andre popkunstnere i en nogenlunde ens optik som den kurset lægger op til i forhold til Beyoncé.

HjælpemidlerAlle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform7-trins skala
CensurformIngen ekstern censur
Arbejdsbelastning
KategoriTimer
Forelæsninger36
Undervisningsforberedelse131
Eksamensforberedelse42
Vejledning1
I alt210
Gemt den 31-03-2017