ASTB05011U International forvaltning

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

International public administration

Kursusindhold

Undervisningen i forvaltning er opdelt i to fag ”National forvaltning” og ”International forvaltning”. Samlet er det de to fags formål at gøre de studerende i stand til at analysere lokal, national og international forvaltning samt relationerne herimellem ved hjælp af fagets centrale teorier, begreber og metoder.
Faget retter sig derfor mod at forstå, hvordan offentlig forvaltning indgår i politiske beslutningsprocesser, og hvordan forvaltningen legitimeres, reguleres, udøves og reformeres i samspil med omgivelserne i en foranderlig verden. Samtidig opfattes forvaltningen som er resultat af historiske processer og kampe om de politisk-administrative institutioners opbygning og virkemåde. Forvaltningen ses altså på samme tid som aktør og institution.
Der sættes i ”International forvaltning” fokus på EU's og andre internationale organisationers forvaltningsmæssige opbygning, rolle og processer, samt europæiseringens og globaliseringens indflydelse på dansk forvaltning og politikdannelse. Der lægges vægt på at analysere det danske EU-koordinationssystem og internationaliseringens konsekvenser for forvaltningens rolle i et nationalt demokratisk system og for dens organisering og samspil med omgivelserne samt på forvaltningens rolle i politikdannelse, herunder i beslutningsforberedelse, implementering og iværksættelse af forandringsprocesser og forvaltningspolitiske reformer.
Faget afsluttes med besvarelse af en 5-dages skriftlig hjemmeopgave, der ud fra et stillet spørgsmål og et ekstemporalt casemateriale prøver den studerendes grundlæggende viden om internationale organisationer og deres indvirkning på dansk forvaltning samt de analytiske færdigheder, herunder evnen til at udvælge, kombinere, anvende og diskutere fagets teorier og metoder.

Målbeskrivelser

International forvaltning giver den studerende grundlæggende kendskab til EUs og andre internationale organisationers opbygning og funktionsmåde samt til internationaliseringens indflydelse på dansk forvaltning. På denne baggrund opbygges kompetence til at:

  • analysere og vurdere forvaltningers rolle i et internationaliseret demokratisk politisk system
  • analysere internationale forvaltningers organisering, rolle og betydning i forhold til nationale forvaltninger
  • tilegne sig forskellige teoretiske perspektiver, diskutere deres styrker og svagheder og vurdere deres anvendelighed
  • identificere og analysere konkrete organisatoriske og forvaltningsmæssige problemer og foreslå mulige løsninger
  • analysere og vurdere konkrete empiriske problemstillinger, såvel historiske som aktuelle med afsæt i teoretiske perspektiver
  • analysere en ekstemporal, empirisk problemstilling inden for et afgrænset tidsrum, hvorved der trænes et beredskab til hurtig tilegnelse og analytisk håndtering af komplekse problemstillinger såvel som struktureret formidling af analysens resultater.

Pensum udgør 900 sider og er fælles for alle studerende. Pensum fastsættes af studienævnet.

Undervisningen finder sted i forårssemestre og udgør i alt 40 timer. Undervisningen består af en kombination af holdundervisning og årgangsforelæsninger.
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 70
  • Forberedelse
  • 165
  • Holdundervisning
  • 40
  • I alt
  • 275
Point
10 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering, 5-dage
Faget afsluttes med en karakterbedømt, individuel 5-dages hjemmeopgave med ekstern censur.
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse
KarakterBetegnelseBeskrivelse
12Fremragende præstation der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål.På basis af en grundlæggende viden om internationale organisationers opbygning og funktionsmåde og disses indvirkning på dansk forvaltning og med udgangspunkt i selvstændig refleksion over og anvendelse af fagets begreber og teorier demonstreres fremragende evner til systematisk at analysere centrale forvaltningsmæssige problemstillinger. Analysen fremstår velstruktureret og formidles klart. Besvarelsen afspejler en fyldestgørende forståelse af den rejste problemstilling og en selvstændig og reflekteret brug af relevant teori.
7God præstation der demonstrerer opfyldelse af fagets mål med adskillige mangler.På basis af en grundlæggende viden om internationale organisationers opbygning og funktionsmåde og disses indvirkning på dansk forvaltning og med udgangspunkt i en sikker viden om og anvendelse af fagets begreber og teorier demonstreres gode evner til at analysere forvaltningsmæssige problemstillinger. Analysen fremstår struktureret og formidles klart. Besvarelsen afspejler en god forståelse af den rejste problemstilling og en sikker brug af relevant teori.
02Tilstrækkelig præstation der demonstrerer den minimalt acceptable grad af opfyldelse af fagets mål.På basis af en grundlæggende viden om internationale organisationers opbygning og funktionsmåde og disses indvirkning på dansk forvaltning og med udgangspunkt i viden om og anvendelse af fagets begreber og teorier demonstreres en vis evne til at analysere forvaltningsmæssige problemstillinger. Analysen formidles på en forståelig måde. Den samlede besvarelse af den rejste problemstilling er dog usikker.