NNEM16000U Modul 2: Idræt og sundhed
Årgang 2017/2018
Engelsk titel
Modul 2: Sport, Exercise and Health
Uddannelse
Masteruddannelsen i idræt og velfærd
Kursusindhold
- Sundhedsbegreber
- Idræt og fysisk aktivitet som et led i sundhedsfremme og forebyggelse
- Humanfysiologi
- Træningsteori
- Epidemiologiske undersøgelser om fysisk aktivitet, sundhedsfremme og forebyggelse
- Interventionsstudier med idræt og fysisk aktivitet
- Praktiske øvelser relateret til træning og sundhed
Målbeskrivelser
Det er målet, at deltagerne på kurset opnår følgende viden, færdigheder og kompetencer:
Viden:
- generel viden om sundhedsbegreber med særligt henblik på idræt og fysisk aktivitet
- grundlæggende viden om humanfysiologi
- viden om kroppens tilpasning til forskellige former for idræt og træning samt den sundhedsmæssige betydning heraf
- viden om principper for testning af fysisk kapacitet
- viden om generel humanfysiologisk forskningsmetode til undersøgelse af sundhedsmæssige problemstillinger
- specifik viden om centrale videnskabelige studier vedrørende
fysisk aktivitet, sundhedsfremme og forebyggelse indenfor et
selvvalgt område
Færdigheder:
- at kunne anvende relevante informationssøgningssystemer, fx Pubmed
- at kunne udarbejde en skriftlig fremstilling af en
sundhedsrelateret problemstilling ud fra et humanfysiologisk
perspektiv
Kompetencer:
- at kunne foretage en velorganiseret, velovervejet og balanceret undersøgelse af en relevant sundhedsmæssig problemstilling på baggrund af idrætsfaglig og humanfysiologisk viden
- at kunne analysere, vurdere og diskutere udvalgte forskningsresultater og kildemateriale på området
- at kunne vurdere evidensgraden af anvendte studier
- at kunne vurdere mulige løsninger på sundhedsmæssige problemstillinger - relateret til fysisk inaktivitet - reflekterende og kritisk
- at kunne indgå meningsfuldt i tværfagligt arbejde
Undervisningsmateriale
oplyses på Absalon (kurset hjemmeside)
Undervisningsform
Forelæsninger,
diskussionstimer og øvelser.
Der vil indgå engelsksproget litteratur
Der vil indgå engelsksproget litteratur
Bemærkninger
Pris for modul 2 (15 ECTS)
er kr. 27.500,- , som betales forud pr. semester.
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 367
- Forelæsninger
- 45
- I alt
- 412
Tilmelding
Tilmelding sker på særligt ansøgningsskema:
Eksamen
- Point
- 15 ECTS
- Prøveform
- Mundtlig prøve, 30 minSkriftlig aflevering, udarbejdes løbende gennem kursetSkriftligt oplæg/synopsis på max 6 normalsider (á 2400 anslag ekskl. mellemrum, forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste, figurer, tabeller og bilag). Sider ud over det tilladte vil ikke blive bedømt.
Synopsen kan udarbejdes individuelt eller parvist - med individuel mundtlig eksamen.
Ved den mundtlige eksamen indleder den studerende med en 10 minutters fremlæggelse, der udspringer i synopsens centrale problemstilling. Dette efterfølges af spørgsmål og diskussion.
Den samlede eksamenstid er 30 minutter.
Der gives én samlet karakter. - Hjælpemidler
- Uden hjælpemidler
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ekstern censur
- Reeksamen
Som ordinær eksamen.
Synopsis kan genbruges ved reeksamen (ved manglende synopsis fra ordinær eksamen skal ny afleveres senest 2 uger før den mundtlige eksamen).
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NNEM16000U
- Point
- 15 ECTS
- Niveau
- Master
- Varighed
- 1 semester
- Placering
- Forår
- Skemagruppe
- 1 internatmøde (fredag-lørdag) i begyndelsen af modulet og 4-5 heldagsseminarer (fra kl. 10-18)
- Pris
Pris for modul 2 (15 ECTS) er kr. 27.500,- , som betales forud pr. semester.
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Kursusansvarlige
- Eva Wulff Helge (7-67796a676e69674270677a75306d7730666d)
Sektionen for "Integreret
Fysiologi"
Hovedbygningen, Nørre Allé 51, 2200 København N
Tlf. 35 32 08 03 - E-mail: ewhelge@nexs.ku.dk
Hovedbygningen, Nørre Allé 51, 2200 København N
Tlf. 35 32 08 03 - E-mail: ewhelge@nexs.ku.dk
Undervisere
Undervisere på Institut for Idræt og Ernæring samt eksterne undervisere.
Gemt den
02-01-2017