NIDA04040U Idræt og ernæring 1 (T-ernæring1)
Exercise and Nutrition 1 (T-ernæring1)
Bacheloruddannelsen i idræt
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
Modulet indeholder en teoretisk og en praktisk del. Den
teoretiske del indeholder almen næringslære. Desuden indgår
fysiologiske mekanismer, der ligger til grund for valg af
energikilder før, under og efter arbejde samt i forbindelse med
træning, den daglige kost, kostens betydning for den fysiske
præstationsevne samt kost og sundhed.
I den praktiske del indgår 1 obligatorisk opgave samt 2
obligatoriske øvelser, hvori der arbejdes med
kostundersøgelsesmetoder, kostplaner for specifikke målgrupper samt
glykæmisk index.
VIDEN
Den studerende vil tilegne sig viden og forståelse for den
fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk
præstation og sundhed.
FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og
formidling af denne viden.
KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og
have opnået egen erkendelse i den, gennem
kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere
vil den studerende kunne perspektivere ud fra den videnskabelige
litteratur.
Størstedelen af undervisningsmaterialet vil være videnskabelige artikler. Litteratur oplyses før kursusstart på Absalon.
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 146
- Forelæsninger
- 28
- Praktiske øvelser
- 10
- Projektarbejde
- 22
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Løbende bedømmelseEvalueringen er baseret på 2 øvelsesrapporter og begge afleveringer/rapporter skal bestås, for at faget kan bestås. Hvis første aflevering ikke er bestået, er der mulighed for en genaflevering af hver af de 2 rapporter/afleveringer.
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
- Reeksamen
Aflevering af 5 dages hjemmeopgave med centralt stillet spørgsmål indenfor kursusindhold.
Kriterier for bedømmelse
Se målbeskrivelsen.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NIDA04040U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
- A (tirs 8-12 + tors 8-17)
- Kursuskapacitet
- 50
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Kursusansvarlige
- Bente Kiens (6-656e6c6871764371687b76316e7831676e)