HMSK0101EU MIN, Normalitet og afvigelse (E21)

Årgang 2021/2022
Engelsk titel

Normality and deviation

Uddannelse

Udbydes efter:

  • Fagstudieordning for bachelortilvalg på Minoritetsstudier 2019-ordningen
  • Fagstudieordning for kandidattilvalg i Minoritetsstudier 2019-ordningen

 

Tilvalgsstuderende (BA & KA) på og uden for Humaniora.

Kurset er specialdesignet til tilvalgsstuderende. Det betyder, at det bygger på mange års erfaring med at optimere forskning og undervisning i tværfaglige kontekster. Din grunduddannelses særlige faglighed bliver sat i perspektiv og i spil i forhold til en tematisk præcis optik og i forhold til en mere omfattende faglig horisont. Således søger vi at bidrage til at du kommer ud med en profil, der rummer en god balance mellem tematisk skarphed og faglig horisont. 

Kursusindhold

Dette kursus udforsker forholdet mellem det normale og det afvigende. Det afvigende kan være det farlige, det umoralske, det ukendte, det uopnåelige – det man frygter mest eller længes mest efter. Og ofte er det afvigende noget, der vækker stærke følelser eller kalder til politisk handling, fordi det peger tilbage på konstituerende forestillinger om tingenes orden. På dette kursus vil vi se nærmere både på forskellige former for norm-afvigelse, deres kontekst og historie, og vi vil sammen forsøge at skærpe de begreber, vi kan bruge til at gribe og analysere disse. Vi vil blandt andet diskutere figurer som den fremmede, migranten, den gale, forbryderen, monstret, ekstremisten, og geniet. Og vi vil afsøge de ordenssystemer, som afvigelsen er indlejret i, fx det almindelige, det rigtige, det lovlige, det sunde, eller det middelmådige.

Gennem arbejdet med det normale og afvigende understøttes dine mere generelle kompetencer i teoretisk tænkning, begrebsanalytisk præcision og kritisk reflekteret udredning af komplekse politiske og faglige problemstillinger.

Målbeskrivelser

BA-tilvalg 2019-studieordning
Særligt studeret emne 1 i minoritetsstudier A (aktivitetskode HMSB10121E)
Særligt studeret emne 1 i minoritetsstudier B (aktivitetskode HMSB10131E)
Særligt studeret emne 2 i minoritetsstudier A (aktivitetskode HMSB10141E)
Særligt studeret emne 2 i minoritetsstudier B (aktivitetskode HMSB10151E)

KA-tilvalg 2019-studieordning
Specialiseret emne 1 i minoritetsstudier A (aktivitetskode HMSK13061E)
Specialiseret emne 1 i minoritetsstudier B (aktivitetskode HMSK13071E)
Specialiseret emne 2 i minoritetsstudier A (aktivitetskode HMSK13081E)
Specialiseret emne 2 i minoritetsstudier B (aktivitetskode HMSK13091E)

Som eksamensform kan du vælge mellem 1) en mundtlig prøve baseret på en synopsis (1A & 1B) eller 2) en fri skriftlig hjemmeopgave (16-20 sider) (2A & 2B). Du er selv ansvarlig for eksamensvalget, og det er derfor vigtigt, at du selv konsulterer studieordningen for at se de nøjagtige eksamensformer og krav. Du finder studieordningen her:

https:/​/​hum.ku.dk/​uddannelser/​aktuelle_studieordninger/​

Har du spørgsmål bør du kontakte eksamensleder Frank Sejersen (sejersen@hum.ku.dk)

Vi vil sammen læse og diskutere tekster fra forskellige fagtraditioner og teoridannelser, der alle på forskellig vis tematiserer forholdet mellem normalitet og afvigelse (fx Simmel, Becker, Levinas, Foucault, Lacan, Hacking, Bauman, Ahmed). Der vil blive udfærdiget elektronisk kompendium til kurset.

Kurset vil veksle mellem teori- og begrebsgennemgang, kontekstualisering og historisering af forskellige former for afvigelse, og konkrete analyseopgaver, der skal understøtte jeres opgaveskrivning.
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 84
  • Forberedelse (anslået)
  • 328,5
  • I alt
  • 412,5
Mundtlig
Individuel
Feedback ved afsluttende eksamen (ud over karakteren)
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet
Kriterier for bedømmelse