HFMK03521U FM, Medievidenskabelig teori og -analyse: Digitale mediekulturer, netværk og samfund

Årgang 2022/2023
Engelsk titel

FM, Media Theory and Analysis: Digital Media,Network and Society

Kursusindhold

Dette kursus sigter mod at tilbyde studerende en dybdegående og opdateret forståelse af digitale medier og de komplekse sociokulturelle sammenhænge, de indgår i. Det digitale er under hastig forandring, og at besvare nye spørgsmål om nutidens digitale kulturer kræver solide teoretiske og analytiske værktøjer. Ved at diskutere og anvende centrale teoretiske begreber og analytiske greb vil studerende lære at adressere komplekse spørgsmål i krydsfeltet mellem digitale teknologier, kultur og samfund.

 

Kursets diskussioner vil beskæftige sig med aktuelle forskningsområder inden for digitale deltagelseskulturer, sociale netværksmedier, digitale samtaler, tværmedialitet, digitale platforme, digitale infrastrukturer, algoritmer, misinformation, censurering, diversitet, autenticitet og intimitet på digitale medier. Dette omfatter emner som blogging, Instagramming og andre former for produsage, digital aktivisme, influencing, podcasting, celebritykultur og produktions- og distributionsvilkår i den digitale medieindustri.

 

Ved kursets afslutning vil studerende være i stand til at give et teoretisk orienteret svar på spørgsmål som: ”Hvad kendetegner forskellige sociale netværksmedier æstetisk og funktionelt?”, ”hvad er deres kulturelle implikationer? ”, ”hvad indebærer digital autenticitet?”, ”hvilken betydning har det, at vi overgår fra et repræsentationelt til et præsentationelt medieparadigme?”, ”hvordan har et begreb som ‘infrastruktur’ udviklet sig i nyere medieforskning?” og ”hvad er konsekvenserne af platformisering?”.

 

Studerende vil være i stand til at diskutere og kritisk vurdere centrale begreber og teorier, herunder deres forskellige elementer og analytiske spændvidde, og præsentere egne teoretiske rammer for at analysere et problem relateret til digitale mediekulturer.

Holdundervusbubg
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 56
  • Forberedelse (anslået)
  • 353,5
  • I alt
  • 409,5
Skriftlig
Mundtlig
Individuel
Kollektiv
Løbende feedback i undervisningsforløbet
Feedback ved afsluttende eksamen (ud over karakteren)
Peerfeedback (studerende giver hinanden feedback)
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet
Prøveformsdetaljer
Fri hjemmeopgave under forudsætning af aktiv undervisningsdeltagelse.
Krav til indstilling til eksamen

Den aktive undervisningsdeltagelse består af:

• Mindst 75 % fremmøde

• 2 godkendte mundtlige eller skriftlige øvelser stillet af underviseren (10-15 minutters oplæg eller 3-5 normalsider per aflevering).

Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Reeksamen

Se studieordning:

https://hum.ku.dk/uddannelser/aktuelle_studieordninger/film_medievidenskab/film_og_medievidenskab_ka.pdf

 

Kriterier for bedømmelse

Se studieordning:

https:/​/​hum.ku.dk/​uddannelser/​aktuelle_studieordninger/​film_medievidenskab/​film_og_medievidenskab_ka.pdf