NFYB14030U Fødevarefysik
Food Physics
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring
I kurset gennemgås grundlæggende teori for mekanik,
hydromekanik, termodynamik og elektromagnetisk stråling. Der vises
relevante anvendelser inden for disse hovedområder.
Mekanikdelen introducerer generelle begreber som kraft,
bevægelsesmængde og energi samt anvendelser inden for stoffers
elasticitet (træk/tryk, bøjning, drejning) og bevægelse, herunder
rotation og vibration.
Hydrodynamikdelen beskriver viskøse væskers og gassers strømning
samt overfladespænding.
Termodynamikken uddyber energi- og temperaturbegreberne, definerer
entropi og behandler varmekraftmaskiner og varmetransport samt det
kemiske potential.
Elektromagnetisk stråling beskrives i forbindelse med
varmetransport og radioaktivitet.
Kurset søger at give de studerende en grundlæggende forståelse
for nogle af de fysiske love, som optræder senere i løbet af
studiet i fødevarevidenskab samt kort introducere anvendelserne af
de samme fysiske love i fødevarerelevante sammenhænge.
Når kurset er færdigt, kan den studerende:
Viden:
Redegøre for grundlæggende fysiske love, principper, begreber og
metoder, indenfor de udvalgte emneområder, som er relevante for
fødevarevidenskab.
Færdigheder:
Anvende og kombinere definitioner og formler fra de udvalgte
emneområder samt udføre enkle beregninger (inkl. enheder).
Kompetencer:
Identificere og analysere fødevarerelevante fysiske
problemstilinger, fortolke resultatet af analysen og drage
relevante konklusioner.
Se Absalon
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 4
- Forberedelse
- 106
- Forelæsninger
- 48
- Teoretiske øvelser
- 48
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.Den skriftlige prøve består af 4 opgaver med hver 4-5 delspørgsmål.
Alle delspørgsmål vægtes ligeligt. - Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
OBS: Hvis eksamen afholdes på ITX, stiller ITX computer til rådighed. Egen computer, tablet eller mobiltelefon må IKKE medbringes. Lærebøger og noter medbringes i papirform eller på USB-stik.
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern censor
Kriterier for bedømmelse
Se Målbeskrivelse.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NFYB14030U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 2
- Skemagruppe
- B
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Niels Bohr Institutet
Kursusansvarlige
- Lars Holm Øgendal (7-726a687167646f4371656c316e7831676e)