ASOA05049U Å - Udbydes KUN Sommer 2015 - (Kønne(de) tal – kritisk blik på kvantitative metoder med fokus på køn og krop)

Årgang 2015/2016
Engelsk titel

Z - Is only offered Summer 2015 - (Gender and Body Perspectives in Quantitative Methodologies)

Uddannelse

Kurset udbydes KUN sommer 2015

Kursustitel:
Kønne(de) tal – kritisk blik på kvantitative metoder med fokus på køn og krop/Gender and Body Perspectives in Quantitative Methodologies

BA+KA

Sociologistuderende skal være indskrevet på BA-studieordningen eller KA-studieordningen af 2005 for at kunne tage dette kursus.

Kursusindhold

Kurset har fokus på aktuelle anvendelser af kvantitative metoder indenfor området køn og krop i et tværdisciplinært og tværvidenskabeligt perspektiv. Forskellige undersøgelser og metodologier bliver analyseret med henblik på at belyse bias, begrænsninger og muligheder i den kvantitative metode. Der inddrages både det gode og mindre gode eksempel. På den måde kommer kurset til at udgøre et mødested/krydsfelt for forskellige discipliner og fagligheder, samtidig med, at det er en invitation til at udvikle et blik på kvantitative metoder  fra forskellige vinkler..TKurset er tematisk opbygget og består af en række forelæsninger af undervisere fra Københavns Universitet med ekspertise i kvantitativ metode, der introducerer aktuelle temaer, analyser og metodologiske overvejelser, herunder bl.a. kvantitativ metode i køns- og mangfoldighedsforskning, vold i nære relationer, prostitution, fedme og fitness, samt køn, krop og sundhed. Endelig bliver køns- og kropskategorier i WHO rapporter samt i nationale og europæiske data ressourcer belyst.

Køn og krop samt intersektionalitet som analytiske begreber vil løbende blive introduceret. 

Målbeskrivelser

Formålet med kurset er

  • at den studerende får kendskab til  køn og krop som analytiske begreber samt intersektionalitet  i relation til  relevante kvantitative analyser
  • at den studerende bliver i stand til at analysere begrænsninger og muligheder i den kvantitative metode  og i udvalgte cases.
  • at den studerende bliver i stand til kritisk læsning og diskussion af krop og køn i kvantitativ forskning

 

Der vil være adgang til at købe et kursuskompendium i Academic Books på CSS.

Bemærk at kurset indgår i det tværfakultære Gender certificate iniviativ og henvender sig til studerende fra alle KUs fakulteter, især sund og science. kurset forudsætter ikke forhåndskendskab til kønsforskning eller kvantitative metoder og heller ikke, at den studerende selv skal udføre kvantitative analyser.
Forelæsning, gruppediskussion, studenterpræsentationer
Dette kursus har adgangsbegrænsninger. Kurset vil som udgangspunkt ikke blive udbudt igen. Du kan således ikke planlægge efter, at det udbydes i senere semestre, end hvad der fremgår af denne kursusbeskrivelse.

Kurset indgår i Gender Certificate ordningen.
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 61,75
  • Eksamensforberedelse
  • 61,75
  • Forelæsninger
  • 14
  • I alt
  • 137,50
Point
5 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Individuel/gruppe
Max 7,5 sider a 2400 tegn
Se detaljer for prøveform i studieordningen
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Eksamensperiode

Dato samt tidspunkt for aflevering kan ses på KUnet - www.kunet.dk. For meritstuderende og udenlandske studerende findes listen over afleveringsdatoer på Sociologisk Instituts hjemmeside, www.soc.ku.dk. Aflevering sker til eksamenskoordinatoren.

Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelsen

Point
5 ECTS
Prøveform
Løbende bedømmelse
Mindre opgave på 5 sider samt mundtlig præsentation.
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelsen.