AANK13018U Forskningspraktikopgave - Kulturel Intervention og Multimedie Formidling.

Årgang 2015/2016
Engelsk titel

Research Assistent Assignment

Kursusindhold

Der søges 3-5 kandidatstuderende indskrevet ved Institut for Antropologi, KU.

Formålet med forskerpraktikken er at inddrage studerende i analysen og udførelsen af et kulturelt interventions- og formidlingsprojekt i en københavnsk bydel. Forskerpraktikken er således indlejret i projektet “Vesterbro • Indefra - kulturel diversitet og inklusion”, som udføres som et samarbejde mellem Etnografisk Eksploratorium (EE), Institut for Antropologi, og en række lokale sociale og kulturelle aktører på Vesterbro.

Forskerpraktikken i praksis:

De studerende vil indgå som en del af projektets styregruppe, hvor de vil deltage i at organisere og koordinere dele af projektet, samt deltage I og/eller afholde workshops, lave antropologiske oplæg, lave feltundersøgelser og producere formidlingselementer, arbejde på web-platformen, kontakt til pressen og lokale aktører, skrive støtte-ansøgninger, o.lign. De studerende vil fra starten vælge, hvilke aktiviteter de i løbet af forskningspraktikken især vil indgå i.

Desuden vil de studerende løbende skulle analysere processen og dens konkrete resultater, samt skrive en afsluttende rapport om forløbet. Det analytiske arbejde vil være centreret omkring kulturel intervention som antropologisk praksis, samt om brug af visuelle og sensoriske metoder i den antropologisk analyse. Deltagerne vil individuelt og i fællesskab skulle finde relevant litteratur indenfor disse overordnede felter, samt indenfor de individuelle dele af projektet, de indgår i.

Forskerpraktik-forløbet vil ligge i perioden 1. februar - 1. juni 2016.
Formøde: 22. Januar 2016.

-----------------------------

Projektet ”Vesterbro • Indefra - om og for kulturel diversitet og inklusion på Vesterbro”

Et kollaborativt undervisnings- og multimedieproduktions-forløb for børn, unge, studerende, arbejdsløse, pensionister og andre interesserede beboere. Deltagerne vil med kamera og lyd udforske deres nærområde og producere små formidlingselementer om Vesterbro. Videoerne, billederne, lydoptagelserne, interviews, historier, med mere, vil løbende blive integreret i en fælles interaktiv digital platform - “Vesterbro • Indefra”.

Projektet har tre hovedformål:

• at producere og udveksle viden om den lokale kulturelle og sociale diversitet, både internt på Vesterbro og udadtil,

• at styrke deltagernes multimediekundskaber, lokale selvforståelse og kreative selvværd,

• at engagere deltagerne direkte i deres lokalmiljø ved at de selv skal udforske det, se sig omkring og opsøge de andre beboere i området, på tværs af oprindelse, generationer, interesser, aktiviteter/professioner og meget mere.

Desuden vil projektet inddrage forskellige lokale aktører, sociale, kulturelle såvel som økonomiske.

Projektet køres af frivillige, med punktvis deltagelse af en journalist, en fotograf, en filmklipper, en lyd-producent, samt en række lokale aktører, udover projektleder (antropolog og dokumentarinstruktør og –underviser).

Projekt-start: 15. Februar 2016

------------------------------

De studerende vil skulle kunne arbejde meget selvstændigt, og samtidig inkluderende. Projektdeltagelse vil fordre kreativitet og højt engagement. Kendskab til audio-visuelle medier og/eller web-arbejde vil være en fordel, men er ikke et krav.

Målbeskrivelser

Når forskningspraktikken er afsluttet, skal den studerende kunne:

1) demonstrere indsigt i centrale antropologiske analyser af kulturel intervention som antropologisk praksis og metode,

2) gennemføre en praktisk felt-baseret analyse af et lokalt forankret kollaborativt projekt,

2) bruge og kritisk reflektere over forskellige formidlingsformer, såsom video, foto, artikelskrivning og web-platforme,

4) udvise praktiske kundskaber indenfor dele af den praktiske udførsel af et lokalt forankret kollaborativt projekt, f.eks. kommunikation, fundraising, kontakt til lokale aktører, m.m.

Praktikken vil tage form af

a) deltagelse i planlægnings- og vejledningsmøder (fastlægges løbende);

b) deltagelse i praktiske workshops af 2-3 timers varighed (fastlægges løbende;

c) selvstændige og kollektive analyser af det fortløbende producerede medie-materiale, samt af processens sociale implikationer;

d) læsning af fælles og individuelt valgt litteratur (i alt ca. 250 sider);

e) udarbejdelse af 1-2 små medie-produkter;

) bidrag til oplæg i workshops.
Forespørgsler angående praktik og projektet sendes til perle.mohl@anthro.ku.dk

Sprog: Praktikken udføres hovedsagelig på dansk.
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 10
  • Feltarbejde
  • 80
  • Forberedelse
  • 20
  • Projektarbejde
  • 100
  • I alt
  • 210
Point
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve
1) forberedelse af workshop indlæg, præsenteret løbende eller som appendiks til slutrapportering.
2) slutrapport, som præsenterer en analyse af projektets løbende resultater og sætter det ind i en relevant analytisk kontekst: Min. 21.600 - max. 26.400 anslag ved individuel besvarelse, yderligere min. 6.750 - max. 8.250 anslag pr. ekstra gruppemedlem ved gruppearbejde.

Såfremt flere forskningspraktikanter ønsker dette, kan en fælles rapport leveres som gruppeeksamen (identifikation af individuelle bidrag sikres ved, at hver studerende skriver en del (ca. 4.800 -7.200 anslag) af rapporten som individuelt refleksionsafsnit, om et med forskningsleder aftalt aspekt af projektet.
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Reeksamen

1. reeksamen:

En ny rapport skal afleveres. Den nye rapport skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende tilmeldes automatisk reeksamen.

2. reeksamen:

En ny rapport skal afleveres. Den nye rapport skal indleveres ved næste eksamenstermin. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen

Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelser.