AANK13007U Forskningspraktikopgave - UTOPIA. Grønne utopier i det urbane rum.

Årgang 2015/2016
Engelsk titel

Research Assistent Assignment

Kursusindhold

BEMÆRK SÆRLIG ANSØGNINGSPROCEDURE OG -FRIST

Studerende må maksimalt aflægge 7,5 ECTS forskningspraktik.

Der søges 1-3 kandidatstuderende indskrevet ved Institut for Antropologi eller Sociologisk Institut, KU.

Tanken med denne forskerpraktik er at inddrage studerende i analysen af et foreliggende empirisk materiale om samtidige grønne utopier i det urbane rum. Forskerpraktikken er indlejret i projektet Utopia, som udspringer af et samarbejde mellem Forskningskollektivet (FK), Sociologisk Institut, og Etnografisk Eksploratorium (EE), Institut for Antropologi.

FK og EE forestod i 2014 og 2015 flere ultrakorte feltarbejder i stor skala om utopier i det urbane rum, hvor studerende og forskere fra Sociologi og Antropologi deltog. Dette materiale gøres til genstand for analyse i forskerpraktikke

Praktikken vil tage form af a) ca. 6 gruppemøder af 3 timers varighed, som fastlægges ved begyndelsen af praktikken; b) selvstændige og kollektive analyser af et foreliggende materiale (i alt ca. 300 sider); c) selvstændig læsning af fælles og individuelt valgt litteratur (i alt ca. 500 sider) d) deltagelse i ca. 3 planlægnings- og vejledningsmøder i løbet af praktikken e) bidrag til oplæg i workshop.

Forskerpraktikanterne vil indgå i arbejdet med andre studerende og ansatte ved Antropologi og Sociologi samt eksterne partnere og skal derved være indstillet på samarbejde og en vis fleksibilitet i planlægningen.

Målbeskrivelser

Når forskningspraktikken er afsluttet, skal den studerende kunne:

  • Demonstrere indsigt i centrale tekster om utopisk praksis i relation til miljøantropologiske problemstillinger
     
  • Gennemføre en praktisk og analytisk bearbejdning af et fælles tilvejebragt empirisk materiale i samarbejde med projektets øvrige deltagere
     
  • Kritisk reflektere over og diskutere en selvvalgt problemstilling inden for et af Utopias forskningsfelter
Anslået timeforbrug fremgår i parenteserne herunder
Deltagelse i gruppemøder, vejledning og feed-back (30), bearbejdning af indsamlet empirisk materiale (60), indsamling af supplerende materiale (20) forberedelse i henhold til pensum og workshop (100 timer).
Forespørgsler angående praktik/opgave sendes til cecilie.rubow@anthro.ku.dk

Sprog. Praktikken udføres hovedsagelig på dansk.
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 40
  • Forberedelse
  • 140
  • Holdundervisning
  • 30
  • I alt
  • 210
Point
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve
1) Organisering og analyse (hvis natur aftales nærmere med projektkoordinator) af empirisk materiale, præsenteret løbende eller som appendiks til slutrapportering.

2) Slutrapport, som præsenterer udvalgte dele af det empiriske materiale og sætter det ind i en relevant analytisk kontekst: Min. 21.600 - max. 26.400 anslag ved individuel besvarelse, yderligere min. 6.750 - max. 8.250 anslag pr. ekstra gruppemedlem ved gruppearbejde.

En fælles rapport leveres som gruppeeksamen, hvis flere forskningspraktikanter ønsker det. Identifikation af individuelle bidrag sikres ved, at hver studerende skriver én del (ca. 4.800 -7.200 anslag) af rapporten, som individuelt afsnit om et aspekt af projektet (aftales med med koordinator).
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Reeksamen

1. reeksamen:

En ny rapport skal afleveres. Den nye rapport skal indleveres ved den udmeldte reeksamensdato. Den studerende tilmeldes automatisk reeksamen.

2. reeksamen:

En ny rapport skal afleveres. Den nye rapport skal indleveres ved næste eksamenstermin. Den studerende skal tilmelde sig reeksamen

Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelser.