LLEB10215U Sygdomslære og farmakologi
Pathology and Pharmacology
Begreber i almen sygdomslære (infektion, traume, degeneration) og basale begreber inden for sygdomme i mave-tarmkanal, lever, nyrer, lunger, hjerte, bevægeapparat og centralnervesystem. Basale begreber indenfor farmakokinetik og dynamik.
At give den studerende et kendskab til de processer, der
forårsager sygdom hos mennesker; og som regulerer absorption,
distribution og elimination af lægemidler, samt en
introduktion til lægemidlers samspil med receptorer. Kurset er en
forberedelse til den senere indlæring af næringsstoffers
absorption, ekskretion, virkningsmekanisme og interaktion med
lægemidler. Disse begreber er essentielle for den teoretiske og
praktiske undervisning i kandidatuddannelsen i Human Nutrition
og kandidatuddannelsen i Klinisk Ernæring. Kurset er valgfrit
på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring inden
for specialiseringen fødevarer, ernæring og sundhed, men en
forudsætning for at blive optaget på kandidatuddannelsen i Klinisk
Ermæring.
Viden:
- Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer
og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer.
- Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos
mennesket
- Kendskab til absorption, fordeling og elimination samt
beregninger forbundet med disse processer.
Færdigheder:
- Anvende prinicipielle patologiske virkningsmekanismer og foretage
basale farmakologiske beregninger i en ernæringsmæssig
sammenhæng.
Kompetencer:
- Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og
ernæring.
Robbins. Basic Pathology, 9th edition.
Øvrigt undervisningsmateriale oplyses på Absalon ved
studiestart.
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 81
- Forelæsninger
- 50
- Teoretiske øvelser
- 75
- I alt
- 206
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik
her!
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.---
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
- Reeksamen
- Ved 10 eller færre tilmeldte til reeksamen, vil eksamensformen blive ændret til mundtlig eksamen.
Kriterier for bedømmelse
Se venligst under "Målbeskrivelser"
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEB10215U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 3
- Skemagruppe
- B (man 8-12 + tirs 13-17 + fre 8-12)
- Kursuskapacitet
- Ingen begrænsning.
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institutter
- Institut for Idræt og Ernæring
- Institut for Veterinær Sygdomsbiologi
Kursusansvarlige
- Thomas Thymann (14-776b7270647631776b7c706471714376787167316e7831676e)