HVKK03121U Visuel kultur: Digital praksis og teori

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Digital practice and theory

Kursusindhold

Kursets mål er at give den studerende kompetencer til at forstå og analysere det digitales betydning for visuel kultur og kommunikation i dag. Dette gøres gennem læsning og diskussion af teoretiske tekster, gennem praktiske afprøvninger af digitale redskaber og gennem konceptudvikling af digitale produkter. Kurset er således både teoretisk og praktisk, hvilket har til formål at give den studerende redskaber til selv at tilrettelægge og konceptualisere forskellige former for digital mediering og kommunikation samt forholde disse områder til relevante teorier om visualitet, sociologi og kulturteori. Et delmål er desuden at skabe refleksion over, hvordan digital teknologi påvirker såvel arbejdsprocesser, kreativitet og analyse. Kursusgangene er inddelt i en række temaer som f.eks. mediering, digital billedbehandling, sociale medier og ubicomp. Undervejs inddrages praktisk kendskab til konceptudvikling, budgetlægning og eksempler på finansiering.

I kurset indgår 2 praksisworkshops: fotografisk optagelse og billedredigering v. fotograf Kirstine Autzen og redigering i Final Cut Pro v. Kassandra Wellendorf.

Kurset kræver aktiv deltagelse i - og aflevering af - en lille midtvejsopgave, der består af en digitalt redigeret billedserie og en følgerapport. Midtvejsopgaven udfærdiges i grupper på 3-5 studerende. Den endelige eksamensopgave består af synopsis og digitalt produkt samt en mundtlig eksamen. Det digitale produkt til eksamen kan laves som selvstændigt produkt eller i grupper på max. 3 personer.

Kurset er konstituerende for VK-studerende på 2. semester. Kurset er derfor ikke åbent for andre studerende.

Der udarbejdes et kompendium til kurset. For alle tilmeldte deltagere vil kursusplan, litteraturlister samt oplysninger og forventet læsning til første kursusgang være tilgængelige i kursets fag i Absalon forud for semesterstart.

I bedes låne eller anskaffe følgende grundbøger til kurset:

Bolter, J. David; Grusin, Richard A., Remediation: Understanding New Media (MIT Press, 1999) Lister, Martin (ed.), The Photographic Image in Digital Culture (Routledge, 2013) - BEMÆRK: Det skal være 2013 udgaven, ikke tidligere udgaver.

Manovich, Lev, The Language of New Media (MIT Press, 2001) 

Forelæsninger
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 84
  • Forberedelse
  • 270
  • Forelæsninger
  • 66
  • I alt
  • 420
Point
15 ECTS
Prøveform
Andet