HLAA00341U LAT Antik filosofi og latinsk prosa

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

LAT Ancient Philosophy and Latin Prose

Kursusindhold

Hovedspor:
Hvad er døden? Er den et onde? Skal vi frygte den? Døden var et emne der nød stor bevågenhed blandt antikkens filosoffer. Vi læser Ciceros diskussion af sagen i første bog af Tusculanerne, og vil derudover se på uddrag af andre antikke og middelalderlige tekster om emnet.

Støttespor:
Modulet (støttesporet) skal give en oversigtsmæssig viden om (1) hovedtrækkene i den antikke retoriske teoris historie; og (2) anden antik prosalitteratur. Desuden skal det (4) give færdighed i at oplæse, oversætte og såvel grammatisk som indholdsmæssigt analysere latinske prosatekster. Retoriske tekster: Cicero: De oratore 3. bog 17-61 og Quintilian: Institutio Oratoria XII, Prohoemium – 45. Desuden et lille udvalg af brevgenren (Cicero, Seneca, Plinius Minor), som først og fremmest har døden som tema.

Hovedspor:

Følgende litteratur anskaffes og medbringes første undervisningsgang:

- Cicero, Tusculanae disputationes, ed. M. Pohlenz. Teubner, 1918.

Forberedelse til første undervisningsgang vil fremgå af undervisningsplanen, som vil blive oploadet i kursusrummet på Absalon en til to uger før semesterstart.

De studerende skal endvidere følge Bent Christensens støttespor og Sten Ebbesens filosofihistoriske forelæsningsrække.


Støttespor:
Retoriske tekster: Cicero: De oratore 3. bog 17-61 og Quintilian: Institutio Oratoria XII, Prohoemium – 45. Desuden et lille udvalg af brevgenren (Cicero, Seneca, Plinius Minor), som først og fremmest har døden som tema.

 

Kurset forudsætter A-niveau i latinsk og græsk propædeutik.
Tekstlæsning, mundtlige oplæg og samtale mellem lærer og studerende
  • Kategori
  • Timer
  • Holdundervisning
  • 0
  • I alt
  • 0