HEEBSOMM14 ETN BA-projekt - intensivt sommerforløb

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Bachelor's project - intensive summer course

Uddannelse
Europæisk Etnologi
Kursusindhold

Komprimeret BA-opgave-forløb med aktiv studenterdeltagelse i studie- og opponentgrupper. BA-forløbet består af en række seminarer, hvor vi arbejder i fællesskab på at udforme gode problemformuleringer og solide strukturerer på Bachelor-opgaverne.

Kursets første del vil introducere ”netværkssamfundet” som en (frivillig) fælles tematik. Vi udforsker, hvordan etnologien kan forstå, beskrive og analysere ”netværkssamfundet”. Med hvilken historieforståelse, og med hvilke metodiske og teoretiske redskaber kan etnologien involvere sig i studiet af netværk, relationer og samfund? Oplagte case-emner er byer, migration, teknologi, videnssamfund og globalisering.

Anden del af kurset består af seminarer, hvor studerende sammen med underviser præciserer og arbejder videre med problemformuleringer, cases, litteratur og med selve skriveprocessen. Det forventes, at studerende deltager aktivt i sparringsgrupper og som opponenter.

Seminarrækken afrundes med et præsentationsseminar, hvor alle præsenterer ca. 8-10 sider fra BA-opgaven, og får respons fra underviser og medstuderende.

Bøger, der skal købes: Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen: ”Den Gode Opgave – håndbog i opgaveskrivning på videregående uddannelser”, Samfundslitteratur, Frederiksberg, 2012 (4. udgave)

Seminarer med studenterdeltagelse.
Se studieordning for yderligere oplysninger om omfang, formelle krav, kriterier m.m.
  • Kategori
  • Timer
  • Seminar
  • 0
  • I alt
  • 0
Point
15 ECTS
Prøveform
Skriftlig aflevering
Selvvagt pensum: 750ns/1000 bogsider afleveres 15. august.
Afleveringsdato: 5. september 2013 via Absalon
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ekstern censur
Kriterier for bedømmelse