ASOA05024U Webbaseret spørgeskemametodik med Limesurvey - NB Kurset er overtegnet og lukket for tilmelding.

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Web-based questionaires with Limesurvey - Please note that this course is closed for further registrations

Uddannelse
BA + MA Elective course
Kursusindhold

Adgangen til respondenter til spørgeskemaer ved hjælp af traditionelle fremgangsmåder som cpr.-udtræk bliver i dag begrænset både af forskerbeskyttelse og den faldende villighed til at sætte tid af til at besvare spørgeskemaer. Her rummer muligheden for at kontakte hele populationer over nettet eller ved hjælp af adressekartoteker en ny mulighed for at få adgang til kvantitative data.

Et fremragende redskab i denne sammenhæng er free software programmet Lime Survey, der både kan sikre respondenter anonymitet og giver forskeren en række muligheder for at designe sit spørgeskema optimalt, så kun relevante spørgsmål stilles, spørgsmålene fremstilles i den rigtige form, audiovisuelle hjælp muliggøres og omkodning til analyserbare data gøres gnidningsfrit.

De studerende er meget velkomne til at medbringe egne spørgeskemaer, der kan fungere som udgangspunkt for øvelserne. Ellers vil underviserne bestemme udfordringerne.

Målbeskrivelser

Kurset sigter mod at gennemgå de vigtigste udfordringer ved e-surveys samt at give den studerende evne til selv at styre hele processen omkring at designe e-surveys fra formulering af spørgsmål over administration af respondenter til indsamling og omkodning af data.

Kurset vil primært basere sig på øvelser med vejledning introduceret af korte forelæsninger og afsluttes af en øvelsesopgave i form af afleveringen af et funktionelt spørgeskema. Desuden vil aktiv deltagelse indebærer, at man også giver feedback og dermed blive i stand til at evaluere kvaliteten af andres spørgeskemakonstruktion.

Der vil blive lavet en PDF-kompendium og eller vi vil tage udgangspunkt i manualer til programmet samt metodelitteratur omkring e-surveys og surveymetodik

Kendskab til almindelig surveykonstruktion, som det fx opnås i faget Elementære Samfundsvidenskabelige Metoder på den sociologiske grunduddannelse
Forelæsninger kombineret med øvelser. Afslutningsseminar, hvor surveys testes
Kurset fungerer også som linjefag for specialiseringsretningen: Metode
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 61
  • Forberedelse
  • 62
  • Holdundervisning
  • 14
  • I alt
  • 137
Point
5 ECTS
Prøveform
Kursusdeltagelse
Individuel/gruppe

Se detaljer for prøveform I studieordningen
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Eksamensperiode
Dato samt tidspunkt for aflevering kan ses på intranet.ku.dk. For meritstuderende og udenlandske studerende findes listen over afleveringsdatoer på Sociologisk Instituts hjemmeside. Aflevering sker til eksamenskoordinatoren.
Kriterier for bedømmelse

Se målbeskrivelse.