APSK05039U Valgfag: Klinisk psykologi - forelæsningsrække

Årgang 2014/2015
Engelsk titel

Elective course: Clinical Psychology - lecture series

Uddannelse
Kandidatuddannelsen i Psykologi 2010 – studieordningen
75 ECTS Sidefagsuddannelsen i Psykologi på kandidatniveau 2011 – studieordningen
Kursusindhold

Den kliniske psykologi beskæftiger sig med problemstillinger vedrørende udvikling, udredning, intervention samt evaluering af intervention over for psykiske lidelser, herunder sundheds - og kulturpsykologiske problemstillinger.

Formålet med undervisningen i Klinisk psykologi er at give en videregående indføring i teori, forskning og praksisformer af relevans for det klinisk psykologiske forsknings- og praksisfelt. Der lægges særlig vægt på udredning af og intervention i forhold til psykiske lidelser, spændende fra normale livskriser til alvorlig psykopatologi.

Fagelementernes centrale temaer er psykologiske teorier om udvikling af psykopatologi, klinisk udredning af psykopatologiske tilstande ved brug af kliniske interview og test, interventionsmetoder til forebyggelse og behandling af psykisk lidelse samt evalueringsmetoder til vurdering af resultaterne af klinisk psykologiske interventioner. Undervisningen er baseret på empiriske forskningsresultater, såvel inden for psykopatologi som vedrørende intervention, som grundlag for klinisk praksis.

Modulet vil introducere videregående teori, begreber, metoder og empirisk forskning illustreret med casemateriale, således at praksis analyseres i et teoretisk perspektiv.

Målbeskrivelser

Den studerende kan ved afslutningen af forelæsningsrækken:

  • Redegøre for centrale elementer ved kliniske teorier, begreber, og interventionsformer under inddragelse af empirisk viden
  • Beskrive ligheder og forskelle mellem kliniske teorier, begreber og interventionsformer under inddragelse af empirisk viden

 

Undervisningen består af forelæsninger (eksemplarisk udsnit af fagområdets teorier, metoder og interventionsformer inden for klinisk psykologiske temaer).

- Forelæsningerne sikrer en bred introduktion til feltet. Det forventes af de studerende, at de forbereder sig gennem litteraturstudier. Anbefalinger gives i semesterets forelæsningsplan.
  • Kategori
  • Timer
  • Forelæsninger
  • 20
  • I alt
  • 20
Point
5 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve, 3 timer med opsyn.
Besvarelsen af hvert enkelt spørgsmål må være på ca. ½ side.
Hjælpemidler
Uden hjælpemidler
Bedømmelsesform
bestået/ikke bestået
Censurform
Ingen ekstern censur
Eksamensperiode
Link til eksamensplan
Reeksamen
November/April????
Kriterier for bedømmelse