NIDA04040U Idræt og ernæring 1 (T-ernæring1)
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Exercise and Nutrition 1 (T-ernæring1)
Uddannelse
Bacheloruddannelsen i
idræt
Kursusindhold
Modulet indeholder en
teoretisk og en praktisk del. Den teoretiske del indeholder almen
næringslære, energikilder før, under og efter arbejde/træning, den
daglige kost samt kostens betydning for den fysiske
præstationsevne.
I den praktiske del indgår 2 obligatoriske øvelser, hvori der arbejdes med kostundersøgelsesmetoder, kostplaner for specifikke målgrupper samt glykæmisk index.
I den praktiske del indgår 2 obligatoriske øvelser, hvori der arbejdes med kostundersøgelsesmetoder, kostplaner for specifikke målgrupper samt glykæmisk index.
Målbeskrivelser
VIDEN
Den studerende vil tilegne sig viden og fortåelse for den fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk præstation og sundhed.
FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og formidling denne viden.
KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og have opnået egen erkendelse i den, gennem kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere vil den studerende kunne perspektivere udfra den videnskabelige litteratur.
Den studerende vil tilegne sig viden og fortåelse for den fysiologiske sammenhæng mellem kostens betydning for fysisk præstation og sundhed.
FÆRDIGHEDER
Den studerende skal kunne translatere viden til anvendelse og formidling denne viden.
KOMPETENCER
Den studerende skal kunne fortolke og forklare den opnåede viden og have opnået egen erkendelse i den, gennem kurset erhvervede viden og vil kunne anvende denne Endvidere vil den studerende kunne perspektivere udfra den videnskabelige litteratur.
Undervisningsmateriale
Litteratur oplyses før
kursusstart på Absalon.
Faglige forudsætninger
Fysiologi,
Arbejdsfysiologi, Træningsfysiologi eller tilsvarende.
Undervisningsform
Forelæsninger,
diskussionstimer, gruppearbejde, hjemmearbejdsopgaver og
laboratorieøvelser.
Bemærkninger
Valgfrit modul på
bacheloruddannelsen i Idræt.
Modulet er en forudsætning for at kunne følge Idræt og Ernæring 2 (kandidatkursus).
Modulet er en forudsætning for at kunne følge Idræt og Ernæring 2 (kandidatkursus).
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Forberedelse
- 146
- Forelæsninger
- 28
- Praktiske øvelser
- 10
- Projektarbejde
- 22
- I alt
- 206
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 7,5 ECTS
- Prøveform
- Løbende bedømmelseKarakteren er baseret på 2 øvelsesrapporter og 2 opgaver. De to øvelser er obligatoriske og de 4 afleveringer skal bestås, for at faget kan bestås.
De 4 afleveringer vægter lige meget. Godkendes en enkelt af disse ikke gives karakteren -3 for hele kurset. - Bedømmelsesform
- bestået/ikke bestået
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere.
Kriterier for bedømmelse
Karakteren 12 gives når:
- Den studerende demonstrerer overblik og forståelse af pensums sammenhæng.
- Den studerende demonstrerer sikker anvendelse af fagtermer.
- Den studerende kan diskutere sammensatte opgaver indenfor emnet med integrering af fysiologisk og arbejdsfysiologisk viden.
- Den studerende behersker et sammenhængende og præcist skriftligt sprogbrug i den skriftlige opgave.
- Den studerende kan demonstrere overblik over og viden om pensum i den skriftlige opgave.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- NIDA04040U
- Point
- 7,5 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- 1 blok
- Placering
- Blok 1
- Skemagruppe
- A2
- Kursuskapacitet
- 50
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Idræt og Ernæring
Kursusansvarlige
- Bente Kiens (6-6972706c757a47756c7f7a35727c356b72)
Sektionen for "Molekylær
Fysiologi", August Krogh Bygningen, Universitetsparken 13,
2100 København Ø.
Tlf: 35 32 16 19, E-mail: bkiens@ifi.ku.dk
Tlf: 35 32 16 19, E-mail: bkiens@ifi.ku.dk
Gemt den
30-04-2013