LLEB10215U Sygdomslære og farmakologi

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Pathology and Pharmacology

Uddannelse
Bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring.
Kursusindhold
Begreber i almen sygdomslære (infektion, traume, kræft, degeneration) og basale begreber inden for sygdomme i mave-tarmkanal, lever, nyrer, lunger, hjerte, bevægeapparat og centralnervesystem.
Målbeskrivelser
At give den studerende et kendskab til de processer, der forårsager sygdom hos mennesker; og som regulerer absorption og elimination af lægemidler, samt deres principielle virkningsmekanismer. Kurset er en forberedelse til den senere indlæring af næringsstoffers absorption, ekskretion, virkningsmekanisme og interaktion med lægemidler. Disse begreber er essentielle for den teoretiske og praktiske undervisning i kandidatuddannelserne i Human Nutrition og kandidatuddannelsen i Klinisk Ernæring. Kurset er valgfrit på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring inden for specialiseringen fødevarer, ernæring og sundhed, men en forudsætning for at blive optaget på kandidatuddannelsen i Klinisk Ermæring.

Viden:
- Kendskab til terminologi for de hyppigste patologiske processer og forståelse for de basale sygdomsfremkaldende mekanismer.
- Kendskab til de hyppigste ernæringsrelaterede lidelser hos mennesket
- Kendskab til absorption og elimination samt forståelse for principielle virkningsmekanismer.

Færdigheder:
- Anvende prinicipielle patologiske og farmakologiske virkningsmekanismer i en ernæringsmæssig sammenhæng

Kompetencer:
- Håndtere det komplekse samspil mellem patologi, farmakologi og ernæring.
Lærebøger oplyses ved studiestart på Absalon.
Ernæring 5p DTU og Human fysiologi 7,5p (Fagpakke: Fødevarer, Ernæring & Sundhed, 2. år blok 1+2).
De enkelte dele af indholdsstoffer behandles i forelæsningsform. I løbet af kurset søges det - med udvalgte kliniske eksempler - at samle de præsenterede enkeltheder til et hele. De teoretiske øvelser skal uddybe forelæsningsstoffet og giver mulighed for en nærmere diskussion af enkeltproblemer.
  • Kategori
  • Timer
  • Forberedelse
  • 81
  • Forelæsninger
  • 50
  • Teoretiske øvelser
  • 75
  • I alt
  • 206
Point
7,5 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve, 4 timer med opsyn.
---
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Én intern bedømmer.
Reeksamen
Ved 10 eller færre tilmeldte til reeksamen vil eksamensformen være mundtlig eksamination.
Kriterier for bedømmelse

Se venligst under "Målbeskrivelser"