LLEA10282U Mejeripraktik

Årgang 2013/2014
Engelsk titel

Internship in the dairy industry

Uddannelse
Bachelorstuderende i fødevarer og ernæring, der har valgt at læse til fødevareingeniør.
Kursusindhold
Mejeripraktik indledes med et 6-ugers ophold på Kold College i Odense. På skoleopholdet er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. Der undervises i fremstilling af mejeriprodukter (konsummælk, smør, ost, pulver og iscreme) samt i mejerimaskiner, økonomi og processtyring.
Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted.
Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport.
Målbeskrivelser
Den studerende skal opnå et praktisk kendskab til arbejdsgange og processer på forskellige mejerivirksomheder.

Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:

Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb

Færdigheder:
Udarbejde rapporter fra praktiksted
Udarbejde raapport fra projektforløb
Beregne udbytte og tab i processer

Kompetencer:
Løse konkrete opgave hos virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Undervisningsmateriale udleveres af Kold College
Mejeripraktik kan kun vælges af bachelorstuderende, der har valgt at læse til fødevareingeniør
Mejeripraktik udføres på Kold college i Odense og to forskellige steder både i primær- og følgeindustrien.
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm.
Yderligere oplysninger findes på http:/​/​www.mejeripraktik.life.ku.dk/​
  • Kategori
  • Timer
  • Eksamen
  • 80
  • Forelæsninger
  • 96
  • Praktiske øvelser
  • 88
  • Projektarbejde
  • 560
  • I alt
  • 824
Point
30 ECTS
Prøveform
Skriftlig prøve
---
Krav til indstilling til eksamen
Den studerende skal indlevere en praktikrapport fra hvert af de to praktiksteder
Hjælpemidler
Alle hjælpemidler tilladt
Bedømmelsesform
7-trins skala
Censurform
Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
Kriterier for bedømmelse

Beskrivelse af eksamen: Den afsluttende projektrapport fra Kold College samt praktikrapporterne indsendes til SCIENCE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af mejeripraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.