LLEA10282U Mejeripraktik
Årgang 2013/2014
Engelsk titel
Internship in the dairy industry
Uddannelse
Bachelorstuderende i
fødevarer og ernæring, der har valgt at læse til
fødevareingeniør.
Kursusindhold
Mejeripraktik indledes
med et 6-ugers ophold på Kold College i Odense. På skoleopholdet er
der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage
med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. Der undervises
i fremstilling af mejeriprodukter (konsummælk, smør, ost, pulver og
iscreme) samt i mejerimaskiner, økonomi og processtyring.
Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted.
Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport.
Efter det indledende skoleophold skal man opholde sig på to praktiksteder (7 uger hvert sted). For rækkefølgen er der ingen krav, men det ene praktiksted skal være et ostemejeri, mens det andet praktiksted er mere valgfrit - ud fra et ønske om, hvorvidt man ønsker at arbejde med konsummælk, mælkepulver, smør eller konsumis. Praktikstedet kan også være i udlandet og i sådanne tilfælde bør det være 2. praktiksted.
Efter praktikperioderne er der et afsluttende 2-ugers ophold på Kold College. Her laver man et projekt, der munder ud i en rapport.
Målbeskrivelser
Den studerende skal
opnå et praktisk kendskab til arbejdsgange og processer på
forskellige mejerivirksomheder.
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb
Færdigheder:
Udarbejde rapporter fra praktiksted
Udarbejde raapport fra projektforløb
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse konkrete opgave hos virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Når kurset er færdigt forventes den studerende at kunne:
Viden:
Beskrive arbejdsgange og kontrolprocedurer på en virksomhed
Benytte den opnåede viden i et afsluttende projektforløb
Færdigheder:
Udarbejde rapporter fra praktiksted
Udarbejde raapport fra projektforløb
Beregne udbytte og tab i processer
Kompetencer:
Løse konkrete opgave hos virksomheden
Indgå i et samarbejde med personer med forskellig uddannelsesmæssig baggrund
Undervisningsmateriale
Undervisningsmateriale
udleveres af Kold College
Formelle krav
Mejeripraktik kan
kun vælges af bachelorstuderende, der har valgt at læse til
fødevareingeniør
Undervisningsform
Mejeripraktik udføres på
Kold college i Odense og to forskellige steder både i primær- og
følgeindustrien.
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm.
Yderligere oplysninger findes på http://www.mejeripraktik.life.ku.dk/
På skoleopholdet på Kold College, er der hver uge et par dages klasseundervisning og derpå et par dage med praktisk undervisning i skolens træningsmejeri. På de to praktiksteder er undervisningen af praktisk karakter, dvs. at man deltager i det daglige arbejde, og lærer at dokumentere arbejdsgange, rengøringsprocedurer, kvalitetskontrol mm.
Yderligere oplysninger findes på http://www.mejeripraktik.life.ku.dk/
Arbejdsbelastning
- Kategori
- Timer
- Eksamen
- 80
- Forelæsninger
- 96
- Praktiske øvelser
- 88
- Projektarbejde
- 560
- I alt
- 824
Tilmelding
Selvbetjeningen på KUnet
Som meritstuderende - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Som enkeltfags-studerende (efter- og videreuddannelse) - klik her!
Eksamen
- Point
- 30 ECTS
- Prøveform
- Skriftlig prøve---
- Krav til indstilling til eksamen
- Den studerende skal indlevere en praktikrapport fra hvert af de to praktiksteder
- Hjælpemidler
- Alle hjælpemidler tilladt
- Bedømmelsesform
- 7-trins skala
- Censurform
- Ingen ekstern censur
Flere interne bedømmere
Kriterier for bedømmelse
Beskrivelse af eksamen: Den afsluttende projektrapport fra Kold College samt praktikrapporterne indsendes til SCIENCE´s kursusansvarlige koordinator. Godkendelse af mejeripraktikken sker såfremt forløbet er gennemført på tilfredsstillende vis.
Kursusinformation
- Sprog
- Dansk
- Kursuskode
- LLEA10282U
- Point
- 30 ECTS
- Niveau
- Bachelor
- Varighed
- Placering
- Forår, Blok 3 og Blok 4
- Skemagruppe
- Mejeripraktik udføres på Kold College i Odense og to forskellige steder både i primær- og følgeindustrien.
- Kursuskapacitet
- 25 studerende
- Efter- og videreuddannelse
- Studienævn
- Studienævn for Fødevarer, Human ernæring og Idræt
Udbydende institut
- Institut for Fødevarevidenskab
Kursusansvarlige
- Dereck Edward Winston Chatterton (4-69686d66456b74746933707a336970)
Dereck Edward Winston Chatterton,
dcha@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi,
Tlf: 353-33490
Gemt den
28-06-2013